Piatra Neamţ: Amenzi pentru nerespectarea protecţiei muncii la reabilitare a Curţii Domneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de muncă i-au ratat pe echilibriştii de pe acoperiş
Inspectorii de muncă i-au ratat pe echilibriştii de pe acoperiş

Abaterea constatată a fost lipsa balustradei la schelă, nu lucrul fără echipament pe acoperiş. Sancţiunea a fost de 7.000 de lei, din care patronul poate plăti doar 1.750 de lei.

Un control al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ a descoperit că una dintre cele trei firme care lucrează la reabilitarea Curţii Domenşti nu respecta regulile de protecţia şi securitatea muncii. Indisciplina nu a fost constatată însă la muncitorii care făceau echilibristică pe acoperişul Muzeului de Etnografie şi Folclor, aşa cum au fost fotografiaţi de reporterul „Adevărul de seară“ marţi, 7 iunie, ci pentru probeleme cu schela. „Unuia dintre cei trei angajatori i s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 7.000 de lei pentru că nu avea balustradă de protecţie la schelă pe tot perimetrul“, a precizat Nicolae Hârlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Meserii periculoase pe acoperişul Muzeului de Etnografie (GALERIE FOTO)

Patronul poate scăpa însă plătind doar 1.750 de lei. „Dacă plăteşte în 48 de ore, angajatorul trebuie să achite doar jumătate din valoarea minimă prevăzută de lege. Pentru această neregulă, sancţiunea este cuprinsă între 3.500 şi 7.000 de lei“, a mai precizat Nicolae Hârlea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite