Piatra Neamţ: Un ARO a pornit singur, s-a izbit de un pod şi a ars

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul a distrus autovehiculul în proporţie de 60%, precum şi actele proprietarului aflate în torpedou.

Au autovehicul ARO a luat foc după ce a pornit singur, s-a deplasat câteva zeci de metri şi s-a izbit de nişte betoane de pe malul canalul hidroenergetic peste care trece strada General Dăscălescu, astăzi, în jurul orei 10.15.

Citeşte şi:

Neamţ: Incendiu de proporţii la Schitul Pocrov

Scena, desprinsă parcă din filmele de ficţiune, s-a petrecut în zona porţii REMAT, acolo unde aşteaptă la rând maşinile aduse pentru programul „Rabla“. Proprietarul maşinii, Gheorghe Pop, venise însă acolo doar pentru a sta de vorbă cu cineva şi parcase pe trotuar.

Cu o zi înainte, meşterise prin ARO, al cărui an de fabricaţie este 1982. „S-a produs un scurtcircuit la blocul de lumini, care a dus la apariţia unui incendiu. Focul s-a extins la instalaţia electrică şi a produs un alt scurtcircuit la demaror. În acel moment, a pornit motorul, iar autoturismul, cu maneta schimbătorului de viteze pe poziţia întâi, s-a deplasat circa 20 de metri, până s-a oprit într-o gură de canal de pe malul Bistriţei canalizate“, a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

În ARO nu se afla nimeni. Dacă acesta ar fi ieşit în strada intens circulată la acel moment, ar fi putut produce un accident rutier. „Am intervenit cu un ofiţer, cinci subofiţeri şi o autospecială pentru apă şi spumă. În momentul în care am ajuns, tot autovehiculul era cuprins de flăcări. Acesta a fost distrus în proporţie de 60%. În plus, au fost distruse documentele pe care proprietarul le avea în torpedou: cartea de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi asigurarea autovehiculului“, a mai precizat căpitanul Jugan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite