NEAMŢ: Peste 3.000 de nemţeni au decedat în spitalele judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Peste 3.000 de nemţeni au decedat în spitalele judeţului
NEAMŢ: Peste 3.000 de nemţeni au decedat în spitalele judeţului

Citiţi cele mai importante titluri din ziarele nemţenilor de vineri, 31 iulie

În primele şase luni, peste 3.000 de nemţeni şi-au găsit sfârşitul în spital

În prima jumătate a acestui an, 3.129 de pacienţi internaţi în cele şapte spitale din judeţ au decedat în ciuda încercărilor medicilor de a-i salva. Fie că este vorba despre bolnavi cu infarct, boli oncologice ori accidente vasculare cu hemoragie masivă, numărul deceselor în spitale a crescut faţă de anii anteriori.
Potrivit datelor furnizate de Directie de Sănătate Publică, raportat pe spitale, cea mai mare rată a mortalităţii intraspitaliceşti s-a înregistrat la Spitalul din Roman, unde  au decedat 1.051de pacienţi  faţă de 791, câţi au fost înregistraţi anul trecut.

Sursa: Realitatea Media

Cetatea Neamţ, pol de atracţie pentru turişti


Cetatea Neamţului a revenit în forţă în circuitul turistic, fapt dovedit de miile de turişti care au vizitat în ultimele trei săptămîni monumentul inaugurat la începutul lunii iulie, după doi ani de lucrări de restaurare şi reabilitare. Zilnic, urcă la cetate aproximativ 500 de vizitatori, iar numărul acestora creşte până la 2.000 într-o zi de weekend. Un calcul estimativ arată că 20.000 de turişti au vizitat deja cetatea de la începutul acestei luni.
Sursa: Monitorul de Neamţ


Jurnalişti pentru opt zile


Lidia Pleşcan şi Beatrice Manolache, eleve la Colegiul Naţional „Roman Vodă” au participat la o tabără de jurnalism în limba engleză. Programul taberei a cuprins seminarii interactive şi de informare, în care au învăţat cum se redactează o ştire, un reportaj, un interviu sau un fotoreportaj, precum şi diferenţele dintre diversele tipuri de mijloace mass media.
Sursa: Ziarul de Roman


Un nemţean nu-şi poate primi banii pentru agricultură


Un fermier nemţean nu-şi poate primi banii pentru că, în urma analizei făcute din avion, nu i s-au găsit culturile. În acest moment, nemţeanul nici nu poate dovedi că le-a avut deoarece este vorba de culturile din 2008. Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură  i-au recomandat să depună o contestaţie şi poate aşa va primi şi banii.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite