Pensiunile se întrec cu oferte de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii de turism încearcă să-i atragă mai ales pe familişti, având oferte speciale pentru cei care petrec sfârşitul de săptămână cu copiii.

Proprietarii pensiunilor din zona Neamţului propun turiştilor oferte tentante. Deşi nu au făcut reduceri de preţuri, gazdele spun că s-au gândit mai ales la familişti. „Oferta noastră include două nopţi de cazare cu micul dejun inclus şi o cină de 1 Mai, preţul fiind de 300 de lei pentru o persoană. Cei care vor să vină cu tot cu copii şi să doarmă cu ei în pat nu plătesc nimic în plus, dacă cel mic are mai puţin de şapte ani. Pentru un pat suplimentar se achită 225 lei de copil“, a spus Ana Iftime, administratora unei pensiuni de la intrarea în oraş.


400 de lei pentru o cabană de 1 Mai


Operatorii din turism susţin că cele mai atrăgătoare destinaţii pentru weekend-ul următor rămân fie staţiunea Durău, fie Cheile Bicazului, mai ales că proprietarii unităţilor de cazare nu au majorat preţurile faţă de anul trecut. „Cazarea la noi este 80 de lei pe zi pentru o cameră dublă. Se poate închiria şi întreaga cabană cu 400 de lei pentru weekend-ul de 1 Mai. La alegere, turiştii pot să şi mănânce la noi, preţurile fiind de 15 lei pentru micul dejun şi de 20 de lei pentru cină“, a afirmat Marius Berea, proprietarul unei cabane din staţiunea Durău.


Turiştii care optează pentru un 1 Mai petrecut la Bicaz, în singurul hotel plutitor de pe lacurile de munte din România, vor plăti 100 de lei pe zi, pentru o cameră dublă, şi 150 de lei, pentru un apartament cu două camere.


Pietrenii preferă grătarul


Oricât de interesante li se par ofertele, pietrenii spun că nu-şi pot permite să achite câteva sute de lei pentru distracţia din weekend-ul viitor. „Aş vrea să mergem pe undeva, dar nu avem cu ce. Mai bine ne strângem bani pentru concediul din vară. De 1 Mai am hotărât că ne adunăm mai mulţi prieteni şi mergem la un grătar pe aici, pe aproape. La Bisericani este foarte frumos şi ne costă puţin. Punem benzină şi facem cheta la mâncare. E mai convenabil aşa“, spune Alina Mihăilă.


De aceeaşi părere este şi Andra Chirilă. „Nu cred că mergem undeva să stăm peste noapte. Mergem numai câteva ore pe la Bicaz, dar nu avem bani şi de cazare. Facem un grătar, stăm câteva ore şi ne întoarcem acasă“, a spus femeia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite