Pensionarii şahişti, goniţi de peste tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei pasionaţi de sportul minţii vor rămâne din martie şi fără clubul improvizat în care joacă acum. Ei cer un spaţiu adecvat de la primărie.

Pensionarii pasionaţi de sportul minţii şi-ar dori un club de zi, unde să-şi poată petrece câteva ore pe zi în compania celor de vârsta lor. Şahiştii s-au plictisit să caute un spaţiu în care să se poată întâlni fără ca sănătatea lor să aibă de suferit. „Locul acesta unde stăm cel puţin patru ore pe zi este o fostă magazie pentru insecticide. Doi dintre cunoscuţii noştri au fost deja la medic cu dureri în gât de la mirosul de otravă pentru şobolani“, a spus Constantin Andronache, unul din membrii clubului.


Cei 30 de pensionari se întâlnesc în prezent în holul Casei de Cultură, dar pe 1 martie vor trebui să plece şi de aici. „În mai puţin de o lună trebuie să ne strângem piesele. Fiindcă afară este încă zăpadă şi frig, probabil că nu ne vom mai întâlni deloc”, a explicat Vasile Neculai, pensionar. Deşi solicitările sportivilor de vârsta a treia au trecut pe la toate asociaţiile de pensionari şi pe la uşile Primăriei oraşului, ei nu au primit niciun răspuns pozitiv. „Noi am avea mai multe variante. Am propune spaţiul în care până anul trecut a funcţionat filiala Neamţ a Autorităţii Rutiere Române sau locaţia fostului cinematograf Cozla“, a adăugat Vasile Neculai.


Vara se mută în parcurile din oraş


În Piatra Neamţ şahul este gratuit numai pe timpul verii, când zeci de pensionari se adună la măsuţele montate în parcurile din cartiere. „Şi acolo ar putea fi făcute câteva modificări. Nu există o toaletă publică în apropiere, iar mesele se strică din cauza ploilor pentru că nu au huse de protecţie“, a spus Ioan Ciobanu, pensionar. Problema înfiinţării unui spaţiu destinat întâlnirilor între vârstnici o reprezintă plata utilităţilor. „Noi nu avem pretenţii mari, am dori un spaţiu mic, care să nu fie costisitor. Ar fi de plată numai curentul consumat de un bec în câteva ore“, a adăugat Constantin Busuioc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite