Neamt: Părinţii şi-au „deconectat“ copiii de la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii, dar şi adulţi curioşi, au învăţat astăzi tainele picturii cu degetele, ale ţesutului la război şi olăritului.

Sătui de certurile cu cei mici pentru a-i îndepărta din faţa calculatorului sau a televizorului, mai mulţi părinţi pietreni au găsit soluţia la Şcoala de vară inaugurată de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Copiii au rămas fără cuvinte când au văzut ce minunăţii pot face din fire de lână sau din bucăţi de lut.


Cel mai mic participant are numai un an


La deschiderea şcolii au sosit astăzi copii de toate vârstele. Antonia este cel mai tânăr, dar şi cel mai implicat elev. „Are un an şi trei luni, dar s-a adaptat foarte bine şi astăzi chiar a început să picteze. Vom veni şi mâine”, a povestit Lăcrămioara Florea, bona fetiţei.


Cei mai mulţi copii s-au strâns în jurul roţii olarului. Formele inedite pe care le prinde lutul i-au fascinat pe micuţi. „Eu mi-am adus şi băiatul şi fata, şi cred că este foarte bine pentru ei să fie în aer liber şi să înveţe lucruri folositoare”, a spus Iulia Pruteanu, mama a doi copii prezenţi la cursurile de olărit.


Pictură pe şevalet pentru iniţiaţi


În faţa şurii ţărăneşti din baza de agrement, zece copii îşi pun la încercare imaginaţia şi acoperă pânzele cu culori. „Fata a făcut cursuri de pictură, dar acum este în vacanţă şi nu vreau să stea fără exerciţiu”, a spus bucuroasă Cecilia Stah, mama unei fetiţe de nouă ani.


Şcoala de vară nu a atras numai copii, ci şi adulţi. O profesoară care a depăşit vârsta de 40 de ani a venit să înveţe tainele ţesutului. „O să vin toată luna pentru că dintotdeauna mi-am dorit să învăţ să-mi fac singură covoraşe sau carpete”, a povestit entuziasmată  Elena Ispas.


Iniţiatorii acestor cursuri menite să le ofere o alternativă educativă copiilor sunt mulţumiţi de rezultat. „Şcoala va dura toată luna august, suntem aici în fiecare zi şi, dacă se va cere, în fiecare weekend”, a declarat Ioan Cucoară, directorul Centrului pentru Cultură „Carmen Saeculare”.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite