Părintele Iustin Pârvu despre protestele românilor: „Sigur că iese lumea în stradă, dacă am ajuns o marfă ieftină!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Arhimandrit vorbește într-un interviu luat de revista Mănăstirii „Petru Vodă” din Neamț, despre manifestațiile care au loc în aceste zile. Iustin Pârvu face o analiză a protestelor, și îi atenționează pe români să nu se lase manipulați.

Chiar în debutul interviului realizat de revista „Atitudini", părintele Iustin Pârvu le atrage atenția oamenilor nemulțumiți să nu se lase folosiți de cei care au interese în valorificarea protestelor de stradă: „Ce să spun despre toate mișcările acestea... Rămâi de altfel și îndoielnic, dar poate să fie și o realitate, dar mă gândesc și la o manevră, sau la dedesubturile lucrurilor care se petrec, fiindcă intotdeauna orice mișcare, orice intervenție de ordin politic, sau financiar- economic, are neapărat în spatele ei ceva".

Vezi aici analiza protestelor făcută de Părintele Iustin Pârvu

- despre motivele protestatarilor: „Nu înțeleg nici să vâri cuțitul până la plăsele albe... să-l strunești pe om să nu mai aibă omul posibilitatea nici măcar o chirie să plătească, să nu mai poată nici să mai răsufle, să se miște câtuși de puțin într-o lume așa de sărăcită"

FOTO Udrea despre mişcările din stradă: „Sunt de acord cu aceste proteste, dar soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta. Este un protest împotriva politicienilor în general“ UPDATE

- apel la rațiune:  „Nu incit lumea la scandal, la răzmeriță. Incit lumea să caute un adevăr, să caute un om care să lucreze în spiritul adevarului și dreptății"

- despre lipsa de reacție a președintelui: „ Cum poți tu să te simți bine un conducător de țară, când vezi că în jurul Președinției, peste tot se strigă Jos cu X, Jos cu Y... Ce stăpânire mai poate fi omul acesta?"

 „Mă mir cum un om din conducerea unui stat poate să se complacă în forță să stea acolo, când vezi că te huiduiește o lume"

 - despre soluția care trebuie găsită: „Dacă s-ar ivi acum un om al prea sfintei noastre Biserici apoi ar liniști, în 24 de ore nu mai vezi un om pe stradă...dar să iasă acolo. Eu nu mă pot duce acolo, în cârje cum sunt, la București, să fac mare dreptate, pro sau contra"

„Orice acțiune se întreprinde în țara noastră să <<meargă>> de la Duhul Sfânt... Să se meargă la Patriarhie, să facă acolo rugăciune, și hai, băieți... Preoții înainte, și poporul după ei"

- despre partidele politice: „Partidele astea sunt inexistente, n-au niciun merit. Nimic n-au comun cu Maniu și cu Brătianu. Partidele astea politice sunt niște fripturiști care se aleg pe patru ani și merg mai departe, beau, mănâncă pe seama poporului, și la patru ani iar mai dau un kilogram de făină și de ulei țăranului, iar îi votează, și asta e"  

Protest la Iaşi cu „instigatori“, boschetari şi Băsescu în flăcări

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite