Neamţ: Parcări etajate pentru deblocarea traficului (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Parcări etajate pentru deblocarea traficului (CAMPANIE)
Neamţ: Parcări etajate pentru deblocarea traficului (CAMPANIE)

Atât şoferii, cât şi pietonii sunt nemulţumiţi de felul în care se circulă în prezent prin oraş

Citeşte şi:

Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)

Pietrenii se plâng de lipsa locurilor de parcare şi de străzile înguste şi cred că problema poate fi rezolvată prin amenajarea de noi parcări şi pasaje subterane.  

Noile sensuri giratorii, lucrările de schimbare a canalizării din oraş, străzile înguste şi criza de locuri de parcare sunt principalii factori care încurcă circulaţia în Piatra Neamţ, spun oamenii.

„Şoferii nu ştiu să circule prin noile sensuri giratorii. Pe străzile înguste, unde s-au păstrat sensurile duble, o iei razna. Se circulă din ce în ce mai haotic şi unde mai pui că nu avem nici locuri de parcare suficiente“, s-a arătat revoltat profesorul Florin Adămoaie.

Nici şoferii începători nu sunt foarte fericiţi atunci când se văd nevoiţi să iasă pe străzile din municipiu. Conducătorii auto au mai multe  idei despre modul în care ar putea fi decongestionat traficul în următoarele două decenii.

Pasajele subterane vor face diferenţa

„Peste 20 de ani sper să avem trasee subterane. Să fie păstrate şi cele de acum şi să se adauge şi cele pe sub pământ. Aşa, poate, vom reuşi să facem traficul mai uşor“, crede elevul Mihai Trifan. O altă problemă care-i deranjează pe şoferi este cea a locurilor de parcare. „Este foarte bine că s-a apelat la acest sistem, al locurilor cumpărate, însă trebuie să se asigure spaţii pentru toţi. Sper ca peste 20 de ani să existe şi parcări etajate. S-ar economisi foarte mult spaţiu, mai ales că numărul maşinilor tot creşte“, a declarat Elena Amarinii, de profesie psiholog.

Nu doar şoferii au obiecţii când vine vorba despre circulaţie. Pietonii speră ca numărul semafoarelor să crească în următorii 20 de ani. „De când cu sensurile noi, era să mă lovească maşina de două ori. Ei nu ne văd din cauza copacilor de pe marginea drumului, noi nici atât. E mai bine cu semafor. Să fie cu buton pentru comandă şi să aibă şi un sunet anume pentru orbi“, a găsit soluţia pensionara Viorica Pavel.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite