Neamt: Parada automobilelor de epocă la mănăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Parada automobilelor de epocă la mănăstiri
Neamt: Parada automobilelor de epocă la mănăstiri

Cea mai importantă competiţie de peste an a automobilelor de epocă, Raliul Carpaţi Retro, va ajunge în această seară la Mănăstirea Neamţ. Începând cu ora 17.30, cele peste 30 de

Cea mai importantă competiţie de peste an a automobilelor de epocă, Raliul Carpaţi Retro, va ajunge în această seară la Mănăstirea Neamţ. Începând cu ora 17.30, cele peste 30 de automobile de epocă participante la raliu vor fi expuse în parcarea Centrului de Cazare de la Mănăstirea Neamţ. Aici, vor putea fi admirate 33 de autoturisme istorice fabricate între anii 1952 şi 1980, printre care şi mărcile româneşti Dacia 1100 şi ARO M 461, dar şi modele vechi de Volkswagen, Mercedes, Cadillac, Chevrolet, Renault, Fiat, Ford, Opel, Alfa Romeo, Jaguar, MG B, Lancia, Porsche, Toyota, Peugeot, Morgan. Startul întrecerii de anduranţă a fost dat ieri, în Bucureşti, de unde raliul-paradă a pornit spre Braşov şi Sigişoara.

Astăzi, automobilele de epocă au trecut munţii pe lângă Lacu Roşu şi prin Cheile Bicazului, după care au urcat, de-a lungul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, spre Poiana Largului, pentru a ajunge la Mănăstirea Neamţ.

Autovehiculele vor fi expuse mâine, între orele 10.00 şi 14.00, în parcările mănăstirilor Secu, unde este hram, şi Sihăstria, iar între orele 14.00 şi 15.30 în parcările mănăstirilor Văratec şi Agapia. Duminică, între orele 9.30 şi 15.00, maşinile revin în parcarea de la Mănăstirea Neamţ.

Judeţul Neamţ nu are reprezentanţi printre participanţi şi nici în Retromobil Club Român, forul organizator. Traseul pe la mănăstirile din Neamţ a fost ales pentru frumuseţea locurilor. „De fiecare dată, pentru Raliul Carpaţi Retro s-a ales câte un traseu frumos şi educativ", a declarat Marin Neculai, reprezentantul Retromobil Club Român din Bacău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite