PORTRET/ Sabina Drăguşanu - Din mâinile ei ies mici bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina Drăguşanu
Sabina Drăguşanu

Adolescenta „a furat“ meserie de la mama ei şi acum îşi creează propriile accesorii. Abia şi-a luat buletinul şi îmbină şcoala cu pasiunea de designer.

Sabina Drăguşanu a moştenit talentul de a crea mici accesorii de la mama sa. Copil fiind, ea se aşeza cuminte la masa de lucru lângă mama ei şi o urmărea cu mare atenţie atunci când crea câte ceva. „Mama a lucrat pentru o casă de modă. Deşi profesia ei este cu totul alta, a descoperit că-i place să creeze tot felul de accesorii, aşa că s-a axat pe asta. De la ea am învăţat să fac multe lucruri. La început stăteam numai şi mă uitam, după aceea am început s-o ajut şi eu“, povesteşte Sabina.

Brăţări pentru prietene
În urmă cu doi ani a decis să meargă pe cont propriu şi să creeze singură bijuterii. „Prima dată am folosit materiale de prin casă. Am început să fac brăţări pentru cei apropiaţi. Ştiu că prima am dat-o celei mai bune prietene şi am făcut-o aşa cum şi-a dorit ea, cu ce nuanţe a vrut“, îşi aminteşte Sabina Drăguşanu. Ceea ce la început a fost numai o încercare, prin care vroia să-şi demonstreze sieşi că poate să creeze şi singură, acum a devenit o ocupaţie care-i ocupă Sabinei tot timpul liber.

„Îmi place să mă relaxez tot prin muncă. Accesoriile le fac numai în weekend sau în vacanţe, dar numai după ce-mi termin sarcinile pentru şcoală. Nu am stare, aşa că m-am gândit că e mai bine să fac ceva util atunci când am câteva ore libere“, spune adolescenta. De la brăţări a trecut la coliere, cercei şi, de curând, la mărţişoare. Materialele şi le cumpără acum de pe internet şi învaţă treptat să-şi şi valorifice munca. „Primii bani pe care i-am luat i-am investit în materiale. Acum am vrut să încerc ceva nou. Mai fac în continuare şi bijuterii din mărgele, dar mi-am comandat şi fimo, un fel de ceramică, din care am făcut mărţişoare. Îmi place întotdeauna să încerc ceva nou“, susţine adolescenta.

Vrea să locuiască în SUA
Niciodată nu i-a plăcut să copieze ori să fie copiată. Când meştereşte tot felul de bijuterii unicat nu suportă să fie supravegheată. Vrea să creeze liber, fără să o streseze cineva. Concurenţa vine doar din partea surorii mai mici, Miruna. „Stă pe lângă mine şi încearcă să facă tot felul de obiecte. Ea e mai dezordonată şi uneori mă supăr, dar nu-i spun nimic pentru că ştiu că şi eu eram la fel la început“, zâmbeşte micuţa creatoare.

Acum şi-a creat un stil al ei şi în fiecare zi caută să se autodepăşească. După ce va trece şi de admiterea la liceu, Sabina are de gând să se înscrie şi la Şcoala Populară de Arte pentru a învăţa cum să creeze profesional. Pe viitor îşi doreşte să călătorească în întreaga lume şi să locuiască în Anglia sau în Statele Unite.

Profil
NăscutĂ. 20 ianuarie
1996, Piatra Neamţ.
Studii. Elevă în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar din Roznov.
Familie. Are o soră mai mică.

Întrebări şi răspunsuri
Ce carieră vrei să urmezi?
Acum îmi este greu să spun ceva cu siguranţă. Mi-aş dori ca peste câţiva ani să am propria firmă de accesorii, dar ştiu că pentru asta îmi trebuie bani. Oricum, mama a făcut cu totul altceva ca profesie, dar a putut să-şi valorifice şi talentul, aşa că aş putea să urmez exemplul ei.

Care crezi că este cel mai mare atu al tău?
Sunt un om foarte organizat şi am o imaginaţie bogată. Atunci când creez mă inspir din orice. Dacă nu iese aşa cum am vrut, stric totul şi o iau de la capăt. Nu las niciodată un obiect până ce nu arată exact aşa cum mi l-am imaginat.

Ce-i place
Sabina se relaxează ascultând muzică veche. „Am ascultat melodiile preferate ale părinţilor mei şi m-am îndrăgostit de ele. Recunosc că-mi place şi clubbing-ul ori genul house, dar cel mai bine mă simt atunci când ascult muzică mai veche. În timpul liber ies cu prietenele în oraş, citesc sau fac fotografii“, povesteşte Sabina.

Ce nu-i place
Adolescenta nu s-ar îmbrăca niciodată în roz. „Nu-mi place această culoare. Nu ştiu de ce, dar chiar nu-mi place şi nu aş purta haine roz ori cu sclipici. Nici manele nu aş asculta. Nu m-au atras niciodată şi nu cred că-mi voi schimba părerea“, susţine Sabina Drăguşanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite