PORTRET/ George Cotfasa - Face artă din frizurile clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Cotfasa
George Cotfasa

Pietreanul s-a remarcat când a obţinut premiul I la un concurs de tunsori bărbăteşti. S-a specializat la Academia „Tony & Guy“ la Londra, iar de şapte ani face parte din echipa L’Oreal Danemarca.

George Cotfasa provine dintr-o familie cu înclinaţie spre hair-styling. Tatăl lui şi fratele fac această meserie de când se ştiu. Pe vremea comunismului, pentru a se specializa, George s-a înscris la Şcoala de Coafură de la Botoşani. „Am considerat că abilităţile mele sunt artistice, de aceea am ales meseria de stilist“, precizează pietreanul. După finalizarea studiilor, el a început să lucreze alături de tatăl său într-un salon de frizerie.

Primul premiu I, la 19 ani
Abilităţile sale artistice şi le-a verificat la un concurs judeţean de hair stylist, unde a obţinut prima poziţie. La etapa naţională, organizată de cunoscutul stilist Costel Ilie, la numai 19 ani, George a urcat pe cea mai înaltă treaptă de pe podium. „Atunci am prezentat o coafură clasică la bărbaţi, un bombaj. Am avut emoţii mari, nu mă aşteptam să iau premiul I“, îşi aminteşte George. După 1995, George Cotfasa a început să urmeze cursuri de specializare în ţară la Galele Wella, dar şi peste hotare.

„La seminarii am făcut pregătire pentru tehnici de culoare şi tunsori“, detaliază George. În 2000 a fost selectat pentru un job de stilist pe un vas de croazieră, unde concurenţa a fost foarte mare pentru că s-au prezentat sute de candidaţi, însă George a reuşit să impresioneze. „A fost o experienţă interesantă, pentru că am fost în croazieră în Asia şi pot spune că părul asiaticilor e diferit, de aceea a trebuit să mă specializez“, explică George.

A stat alături de Madonna sau Naomi Campbell
Pietreanul a rămas încântat de această perioadă deoarece i se dădea mână liberă la creativitate. Un an mai târziu, s-a oprit în Anglia, la Londra, unde a lucrat la celebrul salon „Tony&Guy“. Aici el a învăţat adevăratele taine ale meseriei. „Ne-au pus să bărbierim baloane cu lama până ne-am format mâna“, arată stilistul cum şi-a perfecţionat îndemânarea. A fost una dintre cele mai eficiente perioade deoarece a participat la numeroase seminarii, de unde a furat detalii care i-au perfecţionat arta de a modela părul.  

„Nu am aranjat VIP-uri, dar am avut ocazia să le văd pe Madonna, Naomi Campbell sau Victoria Beckham la «Tony&Guy». Intrau în salon şi treceau prin toate cabinetele într-o zi“, povesteşte George. După specializări şi muncă intensă, pietreanul a revenit în ţară, unde şi-a continuat activitatea ca stilist. În scurt timp însă a plecat în vizită la rude în Suedia, iar acolo, prin intermediul unor prieteni, a obţinut un contract în Danemarca, în echipa L’Oreal.

Profil
Născut. 30 august 1969, Piatra Neamţ.
Studii. Şcoala de
Coafor, Botoşani.
Familie. Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ce preferinţe au clienţii din Anglia sau Danemarca?
În străinătate clienţii par mai conservatori, dar îşi doresc să fie la modă. Sunt interesaţi de tot ce este nou şi vor să încerce chiar şi ce este extravagant. La noi, aş putea spune că se caută mai mult linia clasică.  
Ce ţi-ai propus să faci pentru viitor?
Am planuri şi în România şi în Danemarca. Momentan lucrez în ţară alături de fratele meu, în salonul pe care îl avem. În următoarea perioadă mă voi implica într-o serie de evenimente împreună cu o agenţie din Piatra Neamţ. În acelaşi timp, colaborarea mea cu L’Oreal Danemarca va continua şi voi lucra împreună cu această echipă şase luni.

Ce-i place
George iubeşte arta şi îi place să viziteze muzee. Este atras de sport, în mod special de fitness, pe care îl practică de trei ori pe săptămână. Ascultă muzică clasică, urmăreşte filme dramatice şi documentare. Apreciază oamenii veseli şi optimişti.

Ce nu-i place
Nu agreează oamenii care promit multe şi fac puţine şi nici pe cei care nu sunt serioşi. „Nu-mi plac cei care nu sunt punctuali, detest să stau în cercuri plictisitoare, bârfa şi vremea posomorâtă“, adaugă George.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite