PORTRET/ Cătălin Irimia - Aduce ritmurile străzii în cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Irimia
Cătălin Irimia

Dacă la început a urcat pe scenă din pasiune pentru hip-hop, tânărul spune că vrea ca, în timp, să scoată bani din muzică şi să devină un nume în România.

Fan al formaţiei La Familia, Cătălin Irimia s-a transformat în timp din ascultător în promotor al curentului hip-hop. „Am pornit totul dintr-o ambiţie. Am vrut să văd dacă pot şi eu să scriu astfel de versuri şi să cânt. Acum a devenit o pasiune“, povesteşte Cătălin.


În 2007 a făcut parte dintr-o formaţie de trei tineri, toţi atraşi de „muzica străzii“. Alături de ceilalţi doi colegi a debutat la un banchet al unui liceu din Piatra Neamţ. Organizatorii i-au invitat după ce le-au descoperit piesele pe internet. A avut emoţii, dar spune că după ce au cântat prima melodie şi au văzut că a prins la public, i-a dispărut orice urmă de timiditate.

Startul a fost un succes, fapt care l-a motivat pe tânăr să-şi urmeze visul de a deveni un nume în hip-hop-ul autohton. „De anul trecut este o adevărată febră în oraş. Toţi vor să cânte, dar puţini o fac în stil profesionist. Eu chiar vreau să mă lansez în acest domeniu şi de aceea investesc acum în ceea ce fac. Cu banii pe care îi câştig din concerte îmi cumpăr negative de la diverşi compozitori din ţară“, spune solistul.

„Mă inspir din viaţa de zi cu zi atunci când compun“
Dacă pentru negative trebuie să plătească, Cătălin îşi scrie singur versurile pentru piese, ba îşi mai ajută şi prietenii din breaslă atunci când sunt în pană de inspiraţie. „Mă inspir din viaţa de zi cu zi şi contează foarte mult starea în care mă aflu. Vreau să iau şi lecţii de pian ca să pot să-mi compun singur piesele şi nu exclud nici ideea de a compune pentru alţii pe viitor, dar numai dacă-mi voi da seama că sunt bun la asta“, mai spune tânărul.

Ceea ce la început a fost numai o încercare de a-şi demonstra sieşi că poate, s-a concretizat în invitaţii la concertele din pub-urile din oraş. „Promovarea mi-o fac singur, pe internet. Este cea mai bună metodă şi cea mai ieftină. Iar pentru a mă perfecţiona ţin cont întotdeauna de criticile prietenilor. Şi mama îmi ascultă piesele şi-mi spune ce-i place şi ce nu, iar tata a fost chiar la un concert“, povesteşte nemţeanul.

Cătălin locuieşte singur de mai bine de un an. Banii pentru traiul zilnic îi primeşte de la mama sa, plecată în străinătate, însă el singur îşi administrează viaţa. „Atunci când voi merge la facultate nu va trebui să învăţ să gătesc ori să-mi plătesc singur utilităţile. Vreau să intru la Academia de Ştiinţe Economice sau la Jurnalism. Dacă voi reuşi, le voi face pe amândouă şi nu voi renunţa nici la muzică“, îşi dezvăluie Cătălin planurile de viitor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite