PORTRET/ Andrei Matei - Învăţătorul care cântă hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este unul dintre fondatorii trupei Parannoya, compune versuri, masterizează şi mixează piesele formaţiei şi sprijină rapperii talentaţi din Piatra Neamţ. 

Andrei Matei cântă hip-hop de la 17 ani. A descoperit acest gen muzical după ce a primit în dar o casetă cu BUG Mafia. „Eram copil, cred că aveam şapte ani, când am auzit prima dată genul acesta muzical. Mai târziu am fost atras de hip-hop-ul francez“, îşi aminteşte tânărul.


Bazele trupei Parannoya au fost puse chiar de Andrei, în anul 2005, când l-a întâlnit pe Andrei Mariş, cu numele de scenă Killa. „La început am activat în formula de doi membri, iar mai târziu am format unul dintre primele crew-uri din Piatra Neamţ, 09mm“, adaugă Andrei.

Ideea înfiinţării unui grup ataşat trupei a venit datorită faptului că cei doi artişti nu au primit sprijin financiar la începuturile lor. „Am vrut să ofer şi altor tineri talentaţi posibilitatea de a cânta şi de a înregistra alături de noi. În echipa noastră au intrat încă patru tineri din oraş pasionaţi de hip-hop“, spune Drey, după numele lui de scenă.

Îşi compune versurile
Ca membru fondator al trupei Parannoya, Andrei îşi compune versurile şi beat-urile pe care cântă. În plus, masterizează şi mixează melodiile pentru întreaga trupă. „Nu este foarte uşor, dar atunci când faci ceva din plăcere nu mai poţi vorbi de sacrificii“, adaugă pietreanul. Cele mai multe versuri scrise de Andrei vorbesc despre teme sociale, iubire şi conflicte.

Până în prezent, trupa deţine două albume lansate oficial. „Primul volum l-am lansat la finele lui 2007, iar cel de-al doilea a fost lansat în primăvara acestui an“, mai spune artistul. Mândria rapperului este faptul că cel mai recent album a fost produs integral de membrii trupei. „Toate piesele îmi plac şi sunt favoritele mele. S-a muncit foarte mult şi am pus suflet la fiecare vers“, afirmă Andrei.

Dă autografe la şcoală
Deşi nu are un idol în domeniul muzical, artistul spune că este atras de muzica lui Eminem, Jay-Z, IAM sau Diam’s. Pe lângă activitatea de rapper Andrei profesează ca învăţător în mediul rural. „Este primul an în care am fost la catedră şi pot să spun că munca alături de copii te încarcă pozitiv“, completează tânărul.


Faptul că este artist şi cântă hip-hop este cunoscut şi în cancelarie, de către colegii lui. Nici elevii lui Andrei nu sunt străini de pasiunea lui. „Copiii îmi cer autograf la şcoală, dar nu cred că sunt mari ascultători ai acestui gen. Cei mari însă ştiu că ascultă Parannoya“, mai spune pietreanul. Pe viitor, el nu se vede încă îmbătrânind la catedră.

Profil
Născut. 2 august 1987,
Piatra Neamţ.
Studii. Liceul „Gheorghe Asachi“ din Piatra Neamţ.
Familie. Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales să cânţi muzică hip-hop?
În viziunea mea pot să mă exprim liber, îmi place foarte mult ideea de libertate. Acest gen muzical îmi oferă o gamă variată de subiecte. În versurile noastre plecăm de la un adevăr mic, pe care îl dezvoltăm. Pot să spun că am crescut cu muzica hip-hop. Ceea ce vreau să demonstrez prin ceea ce cânt e faptul că acest gen este un stil de viaţă, care face parte din existenţa mea. 
Ce ţi-ai propus în domeniul muzical? 
O carieră în muzică alături de trupa Parannoya. Vreau să fac ce-mi place pentru că este extraordinar. Mi-aş dori ca trupa să devină cât mai cunoscută şi să avem cât mai multe concerte.

Ce-i place
Andrei este pasionat de muzică, ceea ce face în tot timpul liber de care dispune. Este interesat şi urmăreşte filmele psihologice şi dramele. „Îmi plac persoanele oneste şi cele pe care mă pot baza“, precizează tânărul.

Ce nu-i place
Detestă minciuna şi persoanele ipocrite. De asemenea, urăşte politica şi manelele. „Nu mănâncă mâncare de post, mămăligă şi îngheţată. Nu-mi place vremea rece pentru că mă indispune“, detaliază Andrei Matei. Nu se declară un fan al muzicii populare şi nu urmăreşte horoscopul de dimineaţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite