PORTRET/ Alexandru Arnăutu - Vrea să fie maestru în taste şi clape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul are media 10 pe linie din clasa I şi până în prezent. Este pasionat de informatică, dar şi de pianul clasic, în special de muzica lui Bach.

Alex Arnăutu este un elev care pare să fi făcut contract scris cu nota 10. „Sunt atent la ce spun profesorii atunci când predau, completez lucrurile care le scapă şi atunci îmi rămân uşor în minte“, îşi explică adolescentul performanţa de a avea 10 pe linie.


Pentru că este pasionat de limbi străine a participat la mai multe concursuri de cultură generală în limbile franceză şi engleză. A obţinut în 2007, la concursul „Smart“, 90 de puncte, iar în 2008 şi în 2009, la aceeaşi competiţie, a fost punctat cu 80 de procente.

De la concursuri de cultură generală la pian
El s-a remarcat cu rezultate deosebite şi la concursul „Cangurul francofon“, unde a participat  trei ani la rând. „Sunt teste de cultură generală pentru că sunt multe întrebări care solicită cunoştinţele dobândite la clasă. Necesită o anumită atenţie pentru că sunt multe capcane“, explică Alex. Pe lângă studiu şi rezultatele foarte bune la învăţătură, Alexandru Arnăutu a descoperit în urmă cu patru luni pianul.


„Am auzit un vecin cântând la chitară şi mi-a stârnit interesul pentru un instrument. Am ales pianul pentru că mă pricep să butonez la calculator şi acest instrument este apropiat de ceea ce-mi place“, argumentează pietreanul. A început cu orga electronică de acasă, iar apoi a urmat cursurile de pian clasic, sub îndrumarea profesorului Ioan Amironoaie.


„Profesorul meu a fost cel care mi-a deschis porţile acestei lumi noi. Pianul este un mod de a-mi petrece timpul liber şi este o modalitate prin care reuşesc să-mi exprim sentimentele fără cuvinte“, spune adolescentul. În acest timp a reuşit să studieze melodii clasice, de Bach sau Beethoven. „Cel mai mult apreciez muzica lui Bach pentru că are piese complexe si sunt apropiate de personalitatea mea“, completează Alex.

Un viitor în informatică
Adolescentul spune că-şi doreşte să participe la concursuri muzicale, însă nu vrea să trăiască din această pasiune. Pe viitor îşi doreşte o meserie în domeniul IT, avându-l ca model pe fratele său, care activează ca informatician în Los Angeles.


„Îmi place informatica pentru că prin intermediul calculatorului poţi face orice cu tehnologia de astăzi“, explică Alex Arnăutu. Cel mai mult visează să devină arhitect de reţea, ceea ce presupune să creeze site-uri cu scopul de a atrage cât mai mulţi vizitatori. „Este un domeniu destul de dificil pentru că trebuie să ai imaginaţie, creativitate, astfel încât lumea să fie atrasă de ceea ce ai făcut“, concluzionează tânărul, care îşi doreşte să studieze şi el peste hotare. 

Profil
Născut. 18 iunie 1995,
la Piatra Neamţ.
Studii. Elev în clasa a VIII-a
la Şcoala „Daniela Cuciuc“
din Piatra Neamţ.
Familie. Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Cum reuşeşti să ai tot timpul 10 pe linie?
Nu-mi place să studiez acasă. Îmi dau silinţa să învăţ totul din clasă. Dacă nu reuşesc pentru că este o lecţie mai grea sau mai lungă, recuperez pe parcurs, tot în timpul orelor când sunt ascultaţi colegii. N-am avut niciodată o medie mai mică de 10. Sunt situaţii în care poate nu merit 100% nota 10, dar profesorii ştiu că sunt elev conştiincios.
Ai o disciplină preferată?
În general, sunt pasionat de limbile străine. Pot să spun că am înclinaţii spre calculatoare. Socializez destul de mult cu adolescenţi din alte colţuri ale lumii şi îmi sunt folositoare engleza, franceza şi germana. Ştiu şi ceva japoneză.

Ce-i place
Lui Alex îi place foarte mult să să se distreze cu prietenii şi să profite de fiecare clipă. În timpul liber îi place să se plimbe cu bicicleta şi se declară un împătimit al jocurilor de pe calculator. „Agreez persoanele care socializează în orice situaţie, care sunt sincere şi demne de încredere” spune adolescentul..

Ce nu-i place
Îi displace să scrie lucrări de mari dimensiuni şi nu-i plac mâncărurile sofisticate. Detestă legumele şi ciorbele. „Nu-mi place să mă ocup de îngrijirile casei, urăsc când mă bate mama la cap cu asta“, spune Alex. Nu ascultă ritmuri muzicale comerciale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite