Oraşul de la poalele Pietricicăi, municipiul cu 14 fraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul anilor, Piatra Neamţ s-a ales cu nu mai puţin de 14 fraţi, „înfiaţi" cu acorduri de colaborare între edilii de la poalele Pietricicăi şi cei din străinătate.

Cele 14 oraşe înfrăţite cu Piatra Neamţ sunt din Europa, Statele Unite ale Americii sau Asia. Curioşii pot analiza lista cu municipiile înfrăţite afişată la intrările în oraş sau în statutul urbei, însă prea puţini pietreni ştiu ce presupune acordul de colaborare semnat între edilii de la poalele Pietricicăi şi cei din străinătate.

„Am văzut panoul de la intrarea în oraş cu înfrăţirea, dar în rest nu prea ştiu ce înseamnă acest lucru. Măcar de i-ar ajuta pe tinerii de azi să-şi găsească mai uşor locuri de muncă dacă pleacă în oraşele cu care suntem înfrăţiţi", este de părere pensionarul Ilie Iftimia.

Citeşte în săptămânalul Ads Piatra Neamţ de joi, 29 septembrie, ce beneficii au pietrenii de pe urma înfrăţirilor, dar şi care sunt costurile acestor parteneriate între oraşe. Săptămânalul se găseşte la chioşcurile de ziare de joi până miercuri şi costă 0,9 lei.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite