Neamt: Orarul de maxi-taxi, la vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Orarul de maxi-taxi, la vedere
Neamt: Orarul de maxi-taxi, la vedere

După ce „Adevărul de Seară“ a prezentat lipsa de transparenţă a firmelor de transport, inspectorii Primăriei Piatra Neamţ au luat măsuri.

Articolele din „Adevărul de Seară“ de pe 20 şi 24 august au atras atenţia şefilor oraşului. Astfel, între 24 şi 28 august, inspectorii din cadrul Primăriei pietrene au analizat problema transportului în comun, iar faptul că traseele şi orarele sunt ţinute „la secret“ de firmele de transport de călători nu au fost pe placul oficialilor.


În urma sesizărilor făcute de cititori, precum şi a semnalului de alarmă tras de reporterii „Adevărul de Seară“, toate societăţile de transport public local au primit o adresă prin care li se cere afişarea programului de transport în fiecare staţie din oraş. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, unii transportatori s-au conformat imediat, însă mai sunt firme care continuă să se abată de la regulă. „Noi sperăm ca problema să se rezolve pe cale amiabilă. Dacă nu se vor conforma, firmele vor fi supuse sancţiunilor prevăzute în legea serviciilor de transport public local“, a declarat Ludmila Armaşu, de la Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.


Pietrenii aprobă iniţiativa Primăriei


Călătorii sunt mulţumiţi de faptul că vor şti de acum înainte cât au de aşteptat până vor urca în microbuze. „Era şi timpul să se ia o măsură. Plătim bilete şi nu le primim, stăm în staţii şi microbuzele nu mai vin. Nu se poate să-şi bată joc de noi la nesfârşit“, a declarat Mirela Beciu, educatoare.


Şi navetiştii aprobă noile măsuri pentru că vor sta mai puţin în staţii. „De obicei, aştept un microbuz care să meargă spre spital şi de acolo să iau un troleu spre Săvineşti. La spital am mai multe şanse să găsesc troleu spre ieşirea din oraş. Dar trebuie să ies cu o oră înainte în staţie ca să aştept microbuzul şi să mă rog să mai prind şi troleul“, povesteşte Bogdan Ailenei, muncitor.

Amenzi piperate

Sancţiunile prevăzute în regulamentele adoptate de Primăria Piatra Neamţ sunt cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei. Astfel, firmele de transport de persoane care se abat de la traseu, nu opresc în staţii sau nu au toate avizele prevăzute de legislaţie vor fi aspru sancţionate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite