Olimpicii din toată ţara, premiaţi la Curtea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevi din ţară la Arte, Discipline Tehnice, Sport şi Ştiinţe Socio-Umane s-au întrecut săptămâna aceasta la Piatra Neamţ şi la Roman.

Ieri la prânz a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor Olimpiadei naţionale de arte. Dintre cei 404 olimpici, unii s-au întrecut în pictura de icoane, lucrând la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ, alţii şi-au etalat cunoştinţele în domeniul arhitecturii, având posibilitatea să analizeze mănăstiri şi Cetatea Neamţului.

„Am întâlnit la Piatra Neamţ ceva de excepţie: posibilitatea de a face documentare la faţa locului. Concurenţii de la istoria artelor, de exemplu, au avut de analizat diferenţele stilistice şi arhitecturale între Ansamblul Curţii Domneşti şi clădirea Muzeului Cucuteni. Cei de la arhitectură au analizat modul de realizare a mănăstirilor, stilul în care au fost făcute, au văzut Cetatea Neamţului, au avut la îndemână obiective cum nu au găsit în altă parte“, a declarat Adrian Brăiescu, inspector general la Ministerul Educaţiei.

Sportivii, adunaţi la Roman

Vineri după-amiază a avut loc festivitatea de premiere a elevilor olimpici la discipline tehnice, iar în această dimineaţă au fost răsplătiţi cei care au concurat la disciplinele socio-umane: cultură civică, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie. La Roman s-a încheiat deja Olimpiada naţională de educaţie fizică şi sport, componenta teoretică.

După evaluarea lucrărilor celor 138 de elevi de liceu, veniţi din 38 de judeţe ale ţării în care există licee cu program sportiv, un premiu I şi două menţiuni au rămas în Neamţ. Premiul a fost obţinut de către Ioana Mădălina Popescu, din clasa a IX-a, de la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite