„Ochelarii de beţie“ au anulat o probă de raliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii participanţi la raliul automobilistic organizat ieri la Piatra Neamţ au ratat o probă specială. Ei ar fi trebuit să conducă maşina purtând „ochelari de beţie“, dispozitiv care imită modul în care vede o persoană care are alcoolemia de 1,3-1,5 la mie.

Deoarece primii doi şoferi care au intrat în probă au demonstrat că nu se poate conduce, organizatorii au anulat testul.


„Nu poţi controla maşina“


„La cursa cu „ochelarii de beţie“ s-au înscris doi şoferi, dar nu au putut pilota maşina“
, a declarat Georgică Ştefan, unul dintre organizatorii raliului“. Unul dintre cei care au experimentat ochelarii a fost şoferul Dan Bădărău.


„Efectiv, nu poţi vedea nimic clar prin ochelarii de beţie şi nu poţi controla traiectoria maşinii“, a spus el. Verificarea ochelarilor a fost făcută şi înainte de urcarea la volan. „Am luat nişte monede şi le-am aruncat pe jos. Cei cu ochelarii la ochi duceau mâna la 10 centimetri de monedă atunci când voiau să o ridice“, a precizat Georgică Ştefan.


Cascadorii cu motociclişti


Prima probă a raliului a fost de regularitate, cei 25 de concurenţi, dintre care 5 femei, având de parcurs un traseu prin centrul oraşului, fără să depăşească viteza legală, cu patru puncte obligatorii.


A doua probă a fost de îndemânare şi a constat în parcurgerea unui circuit şerpuit, realizat cu jaloane în Piaţa Ştefan cel Mare, între Teatrul Tineretului şi Hotel Ceahlău. În final, în locul probei cu „ochelarii de beţie“ au evoluat motocicliştii, care au făcut câteva elemente de cascadorii. Raliul a făcut parte din campania de prevenire a accidentelor rutiere „Alcoolul şi drogurile te fac... victimă!“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite