O femeie din Neamț și-a retezat mâna în pânza circularului cu care tăia lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia din Târgu Neamț a fost transportată de urgență la spitalul din Iași cu mâna într-o pungă cu gheață. Inspectorii de muncă au dispus scoaterea din funcțiune a utilajului, pentru protecția salariaților.

Măriuța Niculina, de 53 de ani, angajată la o societate din Târgu Neamț a suferit un accident de muncă luni dimineață, în timp ce manevra o piesă din lemn la circularul tip pendulă. Femeia și-a prins palma stângă în pânza utilajului și a fost transportată de urgență la Iași, pentru a i se reconstrui mâna.

Pacienta a fost preluată de medicii de urgenţă, a beneficiat de evaluare clinică şi a fost transportată în mai puţin de 10 minute în sala de operaţii a Clinicii de Chirurgie Reconstructivă. O echipă de medici face tot posibilul pentru a-i salva mâna.

Prognosticul este rezervat din cauza rănii severe şi a complicaţiilor care pot apărea", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la Centrul de Traumă şi Toxicologie „Sfântul Ioan" din Iaşi.

Inspectorii de muncă au decis să scoată din funcțiune circularul pentru protecția salariaților societății. Unitatea are ca obiect de activitate industria mobilei și prelucrarea lemnului.

„O comisie stabilită la nivelul angajatorului va face o anchetă pentru a stabili împrejurările și responsabilitățile producerii accidentului soldat cu incapacitatea temporară de muncă. Dacă victima va rămâne cu incapacitate de muncă, o comisie de la ITM Neamț va reanaliza cazul", a spus Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite