O vilă din munții Tarcăului a fost mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza distanței față de prima sursă de apă situată la aproape 5 kilometri. Casa din satul Cazaci aparținea unui cetățean german căsătorit în Tarcău. 

Incendiul a fost anunțat vineri seară, la ora 19.43, iar la locul intervenției s-au deplasat două autospeciale ale pompierilor și alte două mașini de la serviciile voluntare pentru situații de urgență ale societății Forestar Tarcău și Bicaz. Cea mai mare problemă a pompierilor a fost să se asigure cu apă pentru stingerea flăcărilor care s-au extins atât la casă, cât și la magaziile și anexele din jur.

„Stingerea incendiului a fost foarte dificilă din cauza că imobilul era în totalitate din lemn, iar singura sursă de alimentare cu apă este la aproximativ 5 kilometri depărtare. Cauza producerii incendiului va fi stabilită ulterior", a spus plutionier Iulian Macovei, șeful Gărzii de Intervenție a Detașamentului „Petrodava" Piatra Neamț.

Proprietarii casei au fost scoși de un localnic care a observat flăcările. Martorii spun că femeia, Despina Heinecke, a fost cea mai afectată de grozăvie.

„Am vazut foc aici , am sunat la 112 și i-am scos afară din casă că nu știau ca ardea. Era o flacără de 20 de metri, iar casa nu era încă atinsă, numai în partea stânga atât, dar s-a extins uluitor de repede. Am intrat și i-am scos afară. Le-am spus să iasă cu tot cu cățel, să ia bani, acte și să iasa cu totul afară, că altfel iau foc. Oamenii erau speriați, femeia a început să țipe, a căzut pe jos”, a spus vecinul care i-a anunțat pe proprietari.

Casa a ars în totalitate cu toate bunurile din interior. De asemenea, au fost mistuite de flăcări și trei magazii din apropiere. Pomperii au reușit să stingă incendiul la ora 4.10.

Aici a fost o vilă a unui cetățean de origine germană care este căsătorit aici în Tarcău. După părerea mea, vila ajunge la 500.000 de euro, iar investiția a fost facută conform tradițiilor , din lemn și acoperită cu draniță. Cred însă că focul a pornit de la o anexă din spate, unde s-ar părea să fi făcut un grătar. Nu am putut obține de la ei nici un fel de informații, întrucât sunt foarte afectați că este munca lor de o viață și valorile din imobil s-au dus pentru totdeauna", a spus Iulian Găină, primarul comunei Tarcău.

Cei doi proprietari au spus că aveau imobilul asigurat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite