Ninsori anunţate pe Ceahlău şi în zona montană a judeţului Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se înrăutăţeşte în acest weekend, foto: Adevărul
Vremea se înrăutăţeşte în acest weekend, foto: Adevărul

Meteorologii avertizează că de sâmbătă dimineaţă şi până duminică vor cădea precipitaţii mixte şi ninsori. Autorităţile locale au fost informate să-şi organizeze intervenţia prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Răcirea vremii este anunţată pentru intervalul sâmbătă, 15 octombrie ora 06.00 - 17 octombrie ora 12.00. Conform prognozei, temperaturile vor fi, în medie, cu 6-8 grade mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei.

„Vântul va avea intensificări temporare din nord, cu rafale ce vor depăşi 55 km/h, iar la munte de până la 80 km/h. Pe parcursul zilei de sâmbătă,  la munte, în zona subcarpatică şi trecător în nordul Moldovei va ninge, iar in restul regiunii precipitaţiile vor fi  mixte", se arată în informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Din cauza vremii neprielnice, puţini turişti sunt anunţaţi pe acest final de săptămână la cabana Dochia.

„Zăpada căzută weekendul trecut s-a topit repede, dar acum s-au adunat norii şi este posbil să ningă din nou", a spus cabanierul Gabriela Luca.

Urmare a avertizării meteo, comitele locale pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor trebuie să-şi revadă organizarea intervenţiei în cazul în care vremea se va înrăutăţi.

De asemenea, autorităţile trebuie să intervină operativ, dacă va fi necesar, pentru a combate poleiul şi înzăpezirea drumurilor publice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite