Nervii şoferilor, testaţi cu noile sensuri unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La rândul lor, pietonii se avântă pe stradă cu frica-n sân pentru că zebrele sunt ascunse de autoturismele staţionate neregulamentar.

Introducerea sensurilor unice părea la început o soluţie bună, care ar fi decongestionat străzile foarte aglomerate. Şoferii sunt însă nemulţumiţi de noile reguli, iar pietonii se tem să traverseze strada, chiar şi prin locurile marcate. Cele mai mari probleme apar în zona complexului comercial Unic.

Pentru şoferii pietreni care trec de giratoriu şi încearcă să ajungă pe bulevardul Dacia, Piaţa Ştefan cel Mare este un coşmar. „Nu ştiu pe baza cărui studiu s-a luat decizia de a instaura aici sens unic. Cum treci de sensul giratoriu te trezeşti într-o stradă pe care se circulă pe o singură bandă. Parcările neregulamentare de pe partea dreaptă încurcă groaznic traficul şi obturează vizibilitatea la cele două treceri de pietoni“, se plânge Cornel Baciu, agent de vânzări.

Şi taximetriştii sunt încurcaţi de noile sensuri unice. „Ieşim cu greu din parcare pentru că nu se termină niciodată coada de maşini care vin dinspre giratoriu. Iar dacă avem noroc să ne lase vreunul din şoferi, tot ajungem greu la clienţi pentru că avem de ocolit jumătate de oraş“, spune Florin Ciobanu, taximetrist.

Dilema pietonilor

Pietrenii fără maşini simt că-şi riscă viaţa pe o astfel de stradă. „Nu ştiu când să trec. Dacă îmi pun piciorul pe zebră şi mă uit la şofer se vede cum nu-i convine situaţia. Dacă stau fără să schiţez vreun gest nu mă lasă nimeni să trec pentru că nici nu se vede pietonul din dreptul maşinilor parcate“, a spus Ioana Bălţat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite