Nemţenii sunt încă reticenţi faţă de paşapoartele cu cip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solicitantii de biometrice sunt amprentati
Solicitantii de biometrice sunt amprentati

În prima lună a anului au fost eliberate doar 49 de biometrice, şi 666 de paşapoarte la urgenţă

Primele documente de călătorie electronice au fost eliberate în ajun de Crăciun, la 20 de zile de la implementarea sistemului de preluare a datelor personale. În luna ianuarie, s-au înregistrat 392 de cereri de paşapoarte biometrice din care au fost eliberate 49, în timp ce 343 de documente sunt încă în lucru.

Spre deosebire de paşapoartele biometrice, au fost eliberate mai multe documente temporare în regim de urgenţă, respectiv 666 de paşapoarte.

„Au fost solicitări mai multe în perioada sărbătorilor când s-au cerut paşapoarte temporare la urgenţă de cei care trebuiau să se reîntoarcă la muncă în străinătate. Unii şi-au lăsat însă şi cereri pentru paşapoarte biometrice", spune Constantin Roman, şeful Biroului Paşapoarte.

Cei care aleg paşapoartele biometrice cheltuie mai puţin decât dacă ar opta pentru documentul temporar. Astfel, un document cu cip costă 266 de lei şi este valabil cinci ani. Cei care îşi fac paşaport temporar vor achita în cinci ani de aproape patru ori mai mult, respectiv 981 de lei.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite