Nemţenii sunt clienți selectivi la magazinul fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumparatorii cauta chilipiruri la magazinul cu produse confiscate
Cumparatorii cauta chilipiruri la magazinul cu produse confiscate

Deși au prețuri derizorii, bunurile rezultate din confiscări se vând cu greu. În preajma sărbătorilor, o parte din produsele care stau pe raft mai mult de trei luni sunt donate la casele de copii și bătrâni.

Magazinul deținut de ANAF la sediul Finanțelor din Piatra Neamț pare un adevărat talcioc prin numărul și genul de produse comercializate. Mostre din bunurile confiscate de Poliție, Vamă, Garda Financiară sau reprezentanți ai Administrațiilor fiscale sunt etalate la raft în spațiul deschis o oră pe zi. „Stocurile sunt depozitate la subsol pentru cei care vor să cumpere o cantitate mai mare din produse", explică Bogdan Dunca, angajatul desemnat să se ocupe de magazinul fiscului.

Clienții pot găsi aici produse care sunt vândute la prețuri modice, la o treime sau chiar mai puțin decât cele din comerț. La un calcul simplu, cu 50 de lei un bărbat se poate îmbrăca din cap până-n picioare: 50 de bani o pereche de ciorapi, 10 lei pantofii, 7 lei o pereche de pantaloni de stofă, 8 lei cămașa, 20 de lei o geacă, bașca o pălărie din material textil de 5 lei.

„Prețurile sunt atractive, dar calitatea produselor nu e grozavă. Pe la magazinele second hand găsești articole mult mai bune, mai ales dacă urmărești când se schimbă marfa", spune economistul Maria Teodosiu, o femeie care a trecut în urmă cu câteva zile pe la magazinul fiscului.

Cei mai activi clienți ai magazinului cu produse de chilipir al Finanțelor sunt funcționarii instituției care verifică periodic marfa și cumpără, în general articole de îmbrăcăminte pentru copii.

Din gama de produse, cel mai repede se vând legumele și produsele alimentare perisabile.

„Au fost și produse cu o valoare mai mare pe care le-am vândut prin magazinul nostru precum 7,8 tone de motorină destinată procesării pe cale industrială", spune Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Finanțe Neamț.

Ca să nu stea pe stoc cu produsele care depășesc 180 de zile de la scoaterea în vânzare, conducerea unității decide periodic, mai ales în preajma sărbătorilor, să dea cu titlu gratuit bunuri la casele de copii sau de bătrâni. Condiția este ca tipul de produse să fie într-o cantitate suficient de mare pentru ca donația să fie justificată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite