Nemţenii se înghesuie să-şi lase amprentele la Paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Stranierii" reveniţi acasă în concediu îşi fac timp să rezolve problema documentelor de călătorie.

Ion Mantea a venit la ghişeul de la Paşapoarte tocmai din comuna Petricani ca să-i facă documente de călătorie nepotului său. După ce a obţinut procura şi actele necesare la dosar, el a depus solicitarea fiind programat să ridice paşaportul peste două săptămâni. „Copilul este al cumnatălui meu şi m-a rugat să mă ocup eu de paşaport. Vara asta o să vină în ţară din Cipru unde munceşte şi va lua şi băiatul pentru întregirea familiei", spune Ion Mantea.

Cazurile de acest gen sunt tot mai frecvente în ultima perioadă la Serviciul Paşapoarte în condiţiile în care „stranierii" reveniţi în concediu îşi fac timp să rezolve şi problema documentelor de călătorie. Solicitările sunt în medie de 130-140 de persoane pe zi, aproape de capacitatea de 150 de cereri care pot fi onorate în 24 de ore", spune Constantin Roman, şeful Serviciului Paşapoarte Neamţ.

Programul va fi extins

Cei mai grăbiţi solicitanţi pot obţine chiar în acelaşi zi documentul de călătorie, însă paşaportul are caracter temporar, fiind valabil doar un an. Ca să facă faţă avalanşei de cereri anunţate pentru vârful de sezon, conducerea Serviciului s-a pregătit cu acordul Prefecturii să adapteze programul de preluare a cererilor.

„Dacă timp de trei zile consecutiv media cererilor va depăşi 150 de persoane, vom extinde programul de lucru în două schimburi şi se va lucra între orele 7.00 şi 19.00. Aşteptăm să fie trei zile una după alta aglomerate, pentru că e posibil să fie şi un caz izolat cum e o  zi de sărbătoare", mai spune Constantin Roman.

În ultimii cinci ani, media paşapoartelor eliberate în luna iulie a fost de 3500 de acte, însă vârful de sezon se înregistează de regulă în august, atunci când media ajunge la 5500 de cereri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite