Nemţenii se feresc de greci şi de bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, cele mai căutate sunt destinaţiile de vacanţă din ţara noastră, în special Delta şi Bucovina.

„Precauţia“ e cuvântul de ordine în agenţiile de turism din oraş. Damian şi Valentina Păduraru sunt doi tineri care au venit cu temele făcute de acasă şi nu stau prea mult pe gânduri atunci când trebuie să-şi aleagă destinaţia. „Vrem să mergem o săptămână în Deltă şi o săptămână pe litoralul nostru, pentru că în străinătate am mai făcut concedii. Am fi vrut să mai mergem o dată în Grecia, dar nu mi se pare o idee prea bună din ce vedem că se întâmplă pe acolo din cauza crizei“, spune Damian.

Cei doi cred că o vacanţă în staţiunile greceşti ar fi plină de neprevăzut şi chiar s-ar putea termina prost dacă, de exemplu, transportul de acolo ar fi paralizat de greve. Deşi mai aproape de casă, nici Bulgaria nu li se pare o soluţie tocmai inspirată după ce au văzut că există riscul să rămâi fără maşină. Cei de la agenţii încearcă să-şi liniştească clienţii.

„Grecia e o ţară tumultoasă, cu oameni care se aprind repede. Aşa sunt ei tot timpul. Dacă la Paris fermierii fac scandal şi protestează violent pe străzi, asta nu înseamnă că turismul în capitala Franţei are de suferit“, explică Cristian Petruşanu, directorul unei agenţii de turism.

Redescoperă România
Vânzările agenţiilor de profil confirmă o scădere a interesului pentru Grecia şi o revigorare a cererilor pentru destinaţiile din ţară. „La noi, din zece clienţi, jumătate aleg Bulgaria, iar cealaltă jumătate se împarte între Turcia şi România. Cei care merg în Bulgaria şi nu vor să se deplaseze cu maşina proprie au opţiunea de transport cu autocarul care costă 40 de euro din Bucureşti, sau 65 de euro din Bacău“, spune Lorena Lupei, agent de turism. Revigorarea turismului autohton este susţinută şi de ofertele atractive ale programelor „Decada balneară“, „Hai la băi!“ sau „O săptămână la munte“. Dacă primele două programe se adresează în general clienţilor vârstnici, pentru „O săptămână la munte“ cererile vin dinspre tineri şi populaţia activă.


Oferta valabilă până la 30 iunie se pliază pe hoteluri de două până la patru stele în staţiunile de pe Valea Prahovei (Predeal, Sinaia, Azuga, Buşteni), Valea Oltului (Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti) sau Bucovina (Gura Humorului, Vatra Dornei, Voroneţ). Pentru un sejur de cinci nopţi cu intrare duminica şi ieşire vineri se practică tarife cuprinse între 158 şi 358 de lei de persoană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite