Nemţenii săraci cu Dacii vechi fac coadă la programul Rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii veniţi să-şi cedeze rablele pentru 3.800 de lei au fost aşezaţi la coadă de către poliţişti
Proprietarii veniţi să-şi cedeze rablele pentru 3.800 de lei au fost aşezaţi la coadă de către poliţişti

Coordonatorii nemţeni ai programului spun că au primit deocamdată 100 de vouchere, dar că numărul acestora va fi suplimentat.

Mulţi dintre proprietarii de autoturisme vechi, interesaţi de noua variantă a programului de reînnoire a parcului auto, şi-au adus rablele în faţa firmei colectoare de fier vechi încă de sâmbătă dimineaţa.
„Oamenii stau de trei zile la poartă, deşi tichetele de la Administrarea Fondului de Mediu, care se eliberează în schimbul maşinilor, au ajuns la Piatra Neamţ abia marţi dimineaţa“, a precizat Rodica Tărâţă, director general al REMAT SA Piatra Neamţ.


Potenţialii clienţi, majoritatea proprietari de Dacii 1300 sau 1310, doreau să fie siguri că vor reuşi „să prindă“ unul dintre voucherele în valoare de 3.800 de lei, primite odată cu cedarea maşinii.
Ar da bonul cu 1.500 de lei

„Am adus maşina de luni dimineaţa, de când încă nu se luminase şi am lăsat-o aici, la coadă. Azi am venit iar cu noaptea în cap, în speranţa că o predau“, a declarat Constantin Pâslaru (59 de ani), din Piatra Neamţ. Pentru că rablele ocupau trotuarul pe întreaga lăţime, iar proprietarii nou-veniţi încercau să le aşeze pe carosabil, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor. „Agenţii au cerut parcarea maşinilor pe un singur rând şi au recomandat societăţii care le colectează să se organizeze astfel încât să nu se mai creeze blocaje în circulaţie“, a precizat inspector Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Majoritatea celor care stăteau la coadă nu doreau să cumpere o maşină nouă, ci doar dă scape de rablă şi să vândă tichetul. „Nu îmi mai trebuie altă maşină, mai am una. Aş da tichetul pe care îl primesc pentru Dacia veche şi cu 1.500 de lei“, a declarat Costel Maxim din Piatra Neamţ.

Pe piaţa liberă însă, oferta se limitează deocamdată la 1.000 de lei, în medie, pentru un astfel de tichet. „Anul acesta solicitările sunt foarte multe, pentru că tichetele nu sunt nominale, sunt transmisibile şi se pot comercializa. Regula impusă este că un autoturism nou se poate achiziţiona cu cel mult trei astfel de tichete“, a mai precizat Rodica Tărâţă. Aceasta a sfătuit oamenii să nu se teamă că se vor termina tichetele.

„Ni s-a dat numărul maxin de tichete, 100, toate pentru persoane fizice, întrucât programul pentru persoane juridice nu a început încă. Dar când vom putea demonstra că am valorificat 80% din maşinile corespunzătoare acestui număr de tichete, vom mai putea primi alte 100. Tichetele trebuie valorificate până pe 23 noiembrie 2010, iar noi sperăm să colectăm maşini vechi până în jurul acestei date“, a încheiat Rodica Tărâţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite