Nemţenii cu credite, chemaţi la psihiatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de nemţeni au încercat să-şi pună capăt zilelor de la începutul acestui an. Cazul alpinistului care s-a aruncat marţi în gol este emblematic, spun medicii psihiatri, pentru problemele cu care se confruntă oamenii.

La nivelul întregului judeţ există credite restante de la populaţie către bănci în valoare totală de peste 140 de milioane de lei. „În ultimul an, şomajul masiv a făcut ca insecuritatea financiară a oamenilor să crească foarte mult. Din păcate, nu putem vorbi de o vârstă standard sau de un segment predispus la aceste gesturi. Sunt vulnerabili atât cei care au copii în creştere şi nu mai au posibilităţi, cât şi vârstnicii care au rămas singuri pe lume“, a declarat Rodica Stan, şefa Secţiei de Psihiatrie.

Presiunea cea mai mare o resimt patronii firmelor înglodate în datorii, dar şi cei peste 20.000 de şomeri din judeţ. „Multe disponibilizări au avut loc chiar la începutul anului, aşa că grijile oamenilor au crescut în cele mai nepotrivite momente“, a precizat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Psihiatrii îi îndeamnă pe cei care au probleme financiare să vină să vorbească despre ele. „Îi sfătuiesc pe cei care simt că nu mai au soluţii la problemele lor să ceară ajutor, indiferent că este vorba de medic, de rude sau chiar de preot. Sinuciderea este cea mai proastă alegere, atât pentru cei în cauză, cât şi pentru zeci de oameni din jurul lor“, a adăugat Rodica Stan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite