Neamt: Nemţenii au devenit turişti în propriul judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Nemţenii au devenit turişti în propriul judeţ
Neamt: Nemţenii au devenit turişti în propriul judeţ

Traseele din Neamţ şi concediul petrecut la cort sunt cele mai ieftine soluţii pentru cei care vor să se bucure de timpul, liber fără prea mare cheltuială.

Preţurile prea piperate şi salariile destul de mici îi împiedică pe nemţeni să se mai bucure de un concediu de lux. Nici măcar unul care presupune cheltuieli medii nu-i mai tentează, aşa că din ce în ce mai mulţi optează pentru o vacanţă la cort, petrecută în propriul judeţ.


Destinaţia ideală pentru campare pare a fi zona Baicu, de la Izvoru Alb. „Am mai fost acolo în copilărie. Acum mi-am luat copiii şi soţul şi am stat o săptămână la cort. Toţi patru am cheltuit vreo 500 de lei cu tot cu benzină şi mâncare şi asta pentru întreaga săptămână. S-au plimbat şi cu hidrobicicleta şi-am mai făcut şi drumeţii prin munţi. A fost chiar foarte frumos”, a recunoscut Ioana Popa, agent de marketing.

După un drum anevoios, un colţ de rai


Cel mai dificil aspect al concediului petrecut la Baicu nu este nici frigul din timpul nopţii, nici lipsa condiţiilor de cinci stele, ci drumul până acolo. De la barajul de la Bicaz şi până la Izvoru Alb sunt 15 kilometri de drum forestier, care dau zdravene bătăi de cap turiştilor. Totuşi, odată ajunşi acolo, aceştia se bucură de zile întregi de plajă şi de băi în apa lacului, de plimbări cu hidrobicicleta şi de focuri de tabără în miez de noapte.


„Cel mai mult mi-a plăcut c-am văzut caii cum zburdă liberi pe imaş. Mi se pare incredibil. E chiar un colţ de rai”, crede Constantin Tănăsoaia, administrator.Turiştii mai au însă de învăţat la capitolul bun simţ. După plecarea acestora, mizeria este de nedescris, motiv pentru care unii aleg să campeze în afara platoului, unde e mult mai multă linişte, nu aud nici manele răsunând din difuzoare şi nici nu se împiedică de gunoaie la tot pasul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite