Nemţenii, aşteptaţi să sărbătorească de Adormirea Maicii Domnului în patru locuri din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi puteţi merge la Ziua Marinei de la Bicaz, la ziua comunei Taşca, dar şi la hramurile Mănăstirilor Bistriţa şi Văratec.

Oraşul Bicaz este singura localitate de munte din ţară care sărbătoreşte, pe 15 august, Ziua Marinei. Startul distracţiei a fost dat la ora 10.30, iar întrecerile sportive şi concertele în aer liber se vor încheia abia după lăsarea întunericului. În acest an, bicăjenii sărbătoresc şi 400 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

Prilej de sărbătoare au şi nemţenii din Taşca, care petrec astăzi la ziua comunei. Credincioşii, în schimb, participă de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la hramurile mănăstirilor Bistriţa şi Văratec.

Pentru a vă bucura de o sărbătoare fără evenimente nefericite, poliţiştii nemţeni vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca de acasă, să vă încuiaţi toate căile de acces în locuinţă. Când sunteţi în locuri aglomerate, nu vă ţineţi portofelul sau cheile de la maşină în buzunare. Când faceţi plăţi sau cumpărături, nu scoateţi tot teancul de bani la vedere, ci limitaţi-vă numai la suma necesară operaţiunii. Nu vă lăsaţi genţile sau bunurile de valoare pe bancheta maşinii.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliţiştii vă recomandă să conduceţi prudent, să respectaţi regimul legal de viteză şi indicaţiile agenţilor de circulaţie, să nu urcaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi să efectuaţi depăşiri numai după ce v-aţi asigurat că puteţi efectua o astfel de manevră în condiţii de siguranţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite