Nemţeanul Iulian Şugaru a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful ISCIR, Inspecţia Teritorială Bacău a fost prezentat instanţei din Suceava cu propunere de arestare preventivă . La alegerile din 2008 romaşcanul Iulian Şugaru a candidat din partea PDL pentru un loc de deputat pe Colegiul 5 din judeţul Neamţ.

În Ordonanţa de punere în mişcare a a acţiunii penale întocmită de procurori se precizează că în cursul lunii mai 2011, Şugaru a pretins de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale care organizează cursuri de pregătire profesională, un procent de 25% din încasările firmei sale.

Şeful Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), Inspecţia Teritorială Bacău ar fi cerut în plus şi câte 400 de lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale.

„Banii au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Şugaru Iulian, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR. La data de 25 iulie 2011, inculpatul Şugaru Iulian a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi", se arată în comunicatul de presă emis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Iulian Şugaru pe o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, marţi, 26 iulie, a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La alegerile generale din 2008 Iulian Şugaru a candidat din partea PDL pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 5 din Neamţ. Cu 2103 voturi, Şugaru a pierdut mandatul în faţa contracandidatului Ioan Munteanu (PSD+PC) care a intrat în Parlament cu un total de 11.762 de voturi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite