Neamt: Cetatea Neamţului în straie medievale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au participat la redeschiderea oficială a Cetăţii Neamţului pentru public. Manifestările din cadrul Festivalului de Artă Medievală s-au desfăşurat la stadion, unde au avut

Sute de oameni au participat la redeschiderea oficială a Cetăţii Neamţului pentru public. Manifestările din cadrul Festivalului de Artă Medievală s-au desfăşurat la stadion, unde au avut loc spectacole tradiţionale, teatru pentru copii, iar cavalerii şi domniţele au făcut parada costumelor printre vizitatori. „Am vrut ca acest eveniment să semene cu un târg de duminică din epoca medievală. Obiceiurile şi meşteşugurile de pe aceste plaiuri merită scoase la lumină", a precizat Liviu Timuş, directorul festivalului.

În această seară, de la ora 20.00, pe scena amenajată pe stadion este programat recitalul folk susţinut de Vasile Şeicaru, urmat de un concert al trupei Compact. Mâine, între orele 10.00 şi 16.00, atmosfera de târg medieval va fi reînviată la atelierul gastronomic, la şcoala de tir cu arcul şi la şcoala de dans medieval. „Vor fi saltimbanci şi breslaşi. Tot ce se va întâmpla acolo va fi foarte colorat", a precizat Timuş. De la ora 15.00, pe scenă vor evolua ansambluri de dansuri populare. Spectacolul se va încheia târziu în noapte, după recitalul lui Nicu Alifantis.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite