Neamţ: Neamţul învaţă să trăiască din turism (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Neamţul învaţă să trăiască din turism (CAMPANIE)
Neamţ: Neamţul învaţă să trăiască din turism (CAMPANIE)

Pe de altă parte, edilii vor să câştige mai mulţi turişti cu ajutorul telegondolei şi al pârtiilor de schi de pe Cozla.  

Citeşte şi:

Servicii de patru stele la Piatra Neamţ

Nemţenii vor turism ca-n Germania

Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani
 

Potenţialul turistic al oraşului este atât de mare, încât peste 20 de ani, jumătate dintre pietreni vor lucra în acest domeniu, spun şefii Primăriei Piatra Neamţ. „Va fi o dezvoltare consistentă a oraşului şi în mod sigur vor fi mai multe unităţi de cazare nou construite“, a declarat Dragoş Chitic, viceprimarul oraşului.


Pentru ca populaţia să-şi câştige traiul din turism, municipalitatea doreşte ca în următoarele două decenii să finalizeze proiectele deja anunţate. „Până în 2030, vor fi realizate cele două noi pârtii de schi de pe Cozla, pentru începători şi pentru avansaţi, pe lângă cea deja existentă. Vor fi trasee de drumeţii în jurul municipiului Piatra Neamţ şi va fi reabilitată Cetatea Bâtca Doamnei“, a adăugat viceprimarul.

Multe proiecte sunt doar pe hârtie
Edilii consideră că spaţiul verde este vital pentru o staţiune turistică. Astfel, în următorii ani, sunt promisiuni că se va amenaja un parc nou, la ieşirea spre oraşul Roman. Totodată, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ va juca un rol important în atragerea turiştilor în oraşul de la poalele Pietricicăi. Şi Ştrandul Municipal, care în prezent atrage vizitatori din alte oraşe ale Moldovei, va trebui dezvoltat.


De câteva săptămâni, judeţul Neamţ se poate lăuda nu cu una, ci cu două staţiuni turistice de nivel naţional: municipiul Piatra Neamţ şi oraşul Târgu Neamţ. Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Consilului Judeţean consideră că problema infrastructurii nu mai poate fi amânată.

Avem nevoie de drumuri mai bune
„Turismul de calitate presupune în primul rând localităţi curate şi o infrastructură bună. Şi oamenii trebuie să înţeleagă şi să facă ceva pentru asta. Operatorii de turism trebuie să ofere servicii de calitate, iar noi, ca reprezentanţi judeţeni, vom încerca să promovăm oraşul şi întregul judeţ la toate târgurile de turism şi să continuăm investiţiile în infrastructură“, a promis Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite