Neamţ: Un incendiu de proporţii a dat alarma în comuna Taşca, de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de hectare de fâneţe de pe doi munţi au fost pârjolite de flăcările care ameninţau să se extindă şi la pădure.

Pompierii militari de la Detaşamentul Piatra Neamţ au fost chemaţi de acasă, pentru a interveni la un incendiu de vegetaţie uscată care a fost observat în prima zi a Paştelui, duminică, 24 aprilie, în satul Hamzoaia din comuna Taşca.

Incendiul, care s-a extins pe 50 de hectare de păşune şi lăstăriş, a fost observat pe fâneaţa lui Ion Pavătă şi a fost anunţat prin 112 la ora 17.06. „La stingerea incendiului au participat 35 de subofiţeri sub comanda unui ofiţer, precum şi lucrători de la Direcţia Silvică şi localnici“, a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

Focarele au fost lichidate înainte de miezul nopţii, la ora 23.10. Pericolul cel mai mare a fost ca focul să se extindă la pădure, după ce s-a urcat atât pe muntele Izvorul Muntelui, cât şi pe muntele Hamzoaia, conform primarului comunei Taşca, Alexandru Drăgan. „Am sunat alarma şi am chemat oamenii din comună să participe la stingerea incendiului. Era Paştele, dar nu puteam să stăm cu mâinile încrucişate, când au venit oameni din altă parte să ne salveze“, a declarat primarul Drăgan.

Cauza incendiului a fost consemnată de pompieri ca fiind arderile necontrolate de vegetaţie uscată. „Au fost oameni la curăţat proprietăţile, săptămâna trecută, şi au lăsat un foc nestins total sau o ţigară aruncată neglijent“, a mai spus primarul Alexandru Drăgan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite