Neamţ: Cel mai bun drujbist din ţară e de la Poiana Teiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Todosia a ieşit campion naţional la concursul „Cel mai bun fasonator mecanic (drujbist)“, la care a reprezentat Direcţia Silvică Neamţ, Ocolul Silvic Poiana Teiului.

Direcţia Silvică Neamţ a găzduit faza naţională a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic (drujbist)“, în perioada 15-17 iunie. Au intrat în competiţie 24 de fasonatori mecanici, care au reprezentat fiecare câte o direcţie silvică sau un institut de cercetări şi amenajări silvice (ICAS).

Citeşte şi:
Neamţ: Nemţii poftesc la măceşele nemţenilor

Cele cinci probe de concurs au constat în doborârea arborilor, montarea unui lanţ şi întoarcerea lamei la motoferăstrău, tăierea combinată, tăierea de precizie şi curăţirea de crengi. Un juriu internaţional l-a desemnat pe Constantin Todosia, reprezentant al Direcţiei Silvice Neamţ şi al Ocolului Silvic Poiana Teiului, campion naţional şi ocupant al locului I, cu un scor de 1.328 de puncte. Locul II a revenit concurentului Ironim Persecă (1.082 de puncte), de la Ocolul Silvic Lunca Timişului, Direcţia Silvică Timiş, iar locul III a fost adjudecat de Nicolae Târşoreanu  (1.031 puncte), reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova, Ocolul Silvic Slănic.

Inginerul Viorel Timişescu, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ, spune că judeţul Neamţ are o lungă tradiţie în acest domeni. „Este pentru al doilea an consecutiv în care obţinem titlul de campion naţional. În anii ’70 a mai existat un astfel de scuces cu un silvicultorul Ailenei de la Gârcina. De asemenea, în 1994, Vasile Babătă a cucerit titlul de campion mondial“, a declarat Viorel Timişescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite