Neamţ: Zăporul de pe Bistriţa spart cu 24 de kg de trotil (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii au distrus un pod de gheaţă pe o suprafaţă de 1300 de mp şi au făcut loc râului să curgă pe o distanţă de aproape jumătate de kilometru. Exploziile au fost reluate astăzi, iar la faţa locului a ajuns şi prefectul judeţului, Mihai Archip.

Misiunea a avut loc în cursul zilei de marţi, 8 februarie pe tronsonul îngheţat al râului din dreptul localităţii Topoliceni, comuna Poiana Teiului.

image

„Pirotehniştii militari au distrus un pod de gheaţă cu suprafaţa de 1300 mp, realizând un canal de scurgere a apei pe o distanţă de 400 de metri liniari. Misiunea s-a realizat prin explozie, folosind procedeul electric. S-au utilizat 24 de kg de trotil şi 12 capse electrice", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

În sprijinul echipei pirotehnice au intervenit şi cinci subofiţeri cu o autospecială din cadrul Gărzii nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului.

image

Zăporul format pe râul Bistriţa măsoară în prezent 7,8 kilometri lungime, iar grosimea gheţurilor este între 0,2 şi 5 metri.

image

În urma misunii de distrugere, considerată periculoasă şi cu risc deosebit, nu au rezultat pagube sau accidente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite