Neamţ: Viitura de pe Siret va ajunge la Roman în această noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona expusă pericolului de inundaţii este cartierul Nicolae Bălcescu, de unde s-au făcut evacuări de persoane încă din seara de marţi.

Reprezentanţii Adminstraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) apreciază că viitura de pe Siret va ajunge prin propagare în zona municipiului Roman în cursul acesti nopţi.

Conform estimărilor specialiştilor Administraţiei Naţionale Apele Române, pe sectoarele îndiguite Hălăuceşti-Roman, garda digurilor va fi la nivele maxime de circa 40-100 cm, gardă care este suficientă în situaţia în care nu apar incidente", a precizat Ana Maria Tănase, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale „Apele Române".

CITIŢI ŞI: DUNĂREA A INTRAT ÎN FETEŞTI

În această situaţie, populaţia este sfătuită să respecte indicaţiile reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei şi Armatei, în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute.

Conform estimărilor de ieri, unda de viitură era aşteptată să ajungă în preajma municipiului Roman în această dimineaţă, în jurul orei 6.00.

Debitul Siretului, în amonte la Lespezi este într-o uşoară scădere, fiind în acest moment de 1300 mc/s faţă de debitul maxim atins în cursul nopţii, în jur de 1700 mc/s. Până la un debit de 2000 mc/s, digurile din zona Paşcani, consolidate în cursul nopţii, rezistă, singura problemă fiind presiunea foarte mare pusă asupra digurilor o lungă perioadă de timp", mai spun reprezentanţii ANAR.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite