Neamţ: Viaţa omului înghiţit de pământ costă 16.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Pro Instal SRL, unde a lucrat inginerul care a murit zdrobit şi asfixiat de un mal în luna iulie, a primit două amenzi de câte 8.000 de lei.

Sancţiunile date de inspectorii ITM sunt pentru nerespectarea condiţiilor de lucru. „Dosarul întocmit de noi şi trimis la Bucureşti s-a întors cu avizarea măsurilor propuse“, a precizat Ioan Popescu, şeful ITM Neamţ.

Singurul vinovat găsit pentru producerea accidentului de muncă este angajatorul, căruia i s-au stabilit două încălcări ale Legii securităţii şi sănătăţii în muncă. „Societăţii Pro Instal i-au fost aplicate două sancţiuni, în valoare de 8.000 de lei fiecare, pentru că nu a verificat că săpăturile se efectuau fără sprijinire de mal şi pentru că nu a instruit fiecare angajat despre condiţiile de lucru specifice şi evoluţia riscurilor“, a mai declarat Ioan Popescu.

Victima, prietenă cu patronul firmei

Patronul firmei amendate susţine că este nevinovat. „M-am conformat şi am plătit amenda, chiar dacă mi se pare mult. Eu sunt de părere că am respectat tot ce trebuia din punct de vedere legal, dar de fiecare dată, la un astfel de accident, şeful este vinovat“, a declarat Iulian Balint, patron al Pro Instal SRL. Acesta a mai spus că este marcat de moartea inginerului pentru că era un apropiat al familiei lui.

Tragicul accident a avut loc pe 9 iulie, în jurul orei 14.30. Doi oameni au fost surprinşi de surparea unui canal aflat în lucru, pe strada Cetatea Neamţului din oraş. Petru Porcuşor, în vârstă de 39 de ani, a murit, iar Alexandru Bordeianu, de 20 de ani, a scăpat în viaţă ca prin minune, deşi a fost acoperit şi el de pământ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite