Neamţ: Vezi aici ce trebuie să faci pentru a avea o mini-vacanţă liniştită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii din apartamente profită de absenţa proprietarilor de la domiciliu
Hoţii din apartamente profită de absenţa proprietarilor de la domiciliu

Poliţiştii au întocmit o listă de măsuri de prevenire a furturilor pentru nemţenii care vor să plece din judeţ în zilele libere.

„Poliţia Neamţ le recomandă nemţenilor care-şi părăsesc domiciliul pentru o perioadă îndelungată să comunice acest fapt numai persoanelor în care au încredere şi să le roage să le supravegheze imobilul. Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete şi este recomandat să evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Când trebuie să încărcaţi multe bagaje în autoturism, sunteţi sfătuiţi să faceţi acest lucru cu discreţie, pentru a nu atrage atenţia, şi să nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu.

Având în vedere faptul că mulţi pietreni se bucură de zilele libere la bâlciul de Rusalii, poliţiştii le recomandă să aibă grijă la buzunare sau poşete şi să evite zonele aglomerate. „Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor. Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi", a adăugat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite