Neamţ: Vezi aici ce poţi face dacă eşti victimă a violenţei domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 15 mai - 1 august, poliţiştii nemţeni desfăşoară campania de prevenire „Stop violenţei în familie!".

Dacă aţi fost victimă a violenţei domestice, poliţiştii vă recomandă să mergeţi la Serviciul de Medicină legală Neamţ, în maximum 48 ore de la producerea agresiunii, pentru constatarea acesteia şi eliberarea unui certificat medico-legal. Anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie, depuneţi o plângere, astfel încât să fiţi protejat/ă de repetarea violenţelor.

„Împăcarea cu agresorul nu presupune şi înlăturarea pericolului de repetare a violenţelor, iar cu  cu fiecare împăcare, violenţa va deveni tot mai mare", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Toate aceste sfaturi vor fi repetate de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în cadrul campaniei „Stop violenţei în familie!", care a fost lansată astăzi, 15 mai, şi se va desfăşura până pe 1 august. „Scopul campaniei este acela de a informa populaţia judeţului Neamţ cu privire la consecinţele cazurilor de violenţă domestică. Având în vedere faptul că acest fenomen se regăseşte cu preponderenţă în mediul rural, activităţile vor fi orientate în special în acest spaţiu, dar şi în municipiul Piatra Neamţ, unde vor fi organizate activităţi informative stradale la care vor contribui şi voluntarii IPJ Neamţ cu recomandări şi mesaje utile pentru cetăţeni", a adăugat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite