Neamț: Vaccinurile pentru sugari vin cu cinci luni întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții bebelușilor născuți în ultima jumătate de an primesc o veste bună de la reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Vaccinurile care ar fi trebuit să se afle în frigiderele DSP, menite să protejeze -născuții de boli grave, vor ajunge în județ cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

În această dimineață Serviciul de Epidemiologie Neamț a primit confirmarea Ministerului Sănătății privind alocarea a 3.500 de doze de Pentaxim, serul împotriva difteriei, tetanosului, poliomelitei și a tusei convulsive.

Din păcate o astfel de cifră este insuficientă pentru numărul total al bebelușilor restanțieri din întreg județul. Noi o să încercăm să le oferim medicilor de familie stocurile pe care le solicită, în limita posibilităților pe care le avem. Numărul copiilor nevaccinați din aprilie și până acum depășește 4.500", a declarat doctor Mirela Grădinaru, director adjunct al DSP Neamț.

Acum două zile au fost primite și dozele de ser care imunizeză bebelușii împotriva rujeolei, rubeolei și a oreionului.

Așteptăm centralizarea datelor din teritoriu și sperăm ca la începutul săptămânii următoare să livrăm medicilor generaliști stocul complet pentru a-și vaccina pacienții înscriși pe liste. Prioritate vor avea cei care au depășit deja pragul de două sau patru luni de la naștere", a completat Mirela Grădinaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite