Neamţ: (VIDEO) Război cu furci şi focuri de armă pe strada Păcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Păcii din Roman a devnit câmp de luptă între poliţişti şi civili
Strada Păcii din Roman a devnit câmp de luptă între poliţişti şi civili

Atacaţi de cinci indivizi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii din Roman au folosit pistoalele din dotare şi l-au rănit pe unul dintre agresori.

La cinci minute trecute de miezul nopţii, o patrulă de ordine publică a observat în faţa unui local de pe strada Păcii o căruţă staţionată şi cinci bărbaţi care îl somau pe un ton violent pe barman  să-i servească cu băuturi alcoolice. Ţintele indivizilor aflaţi déjà sub infleunţa alcoolului au devenit apoi doi agenţi de pază care au vrut să le explice că barul s-a închis.

Cum persoanele au devenit agresive şi ameninţau cu acte de violenţă, patrula de siguranţă a intervenit pentru aplanarea conflictului.

La vederea poliţistilor, doi dintre bărbaţi, respectiv B. Ioan, de 25 de ani şi C. Marinică, de 35 de ani, ambii din comuna Gâdinţi, au încercat să-i lovească pe agenţii de poliţie şi i-au ameninţat cu două furci luate din căruţă", precizează inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În tot acest timp, ceilalţi trei bărbaţi proferau ameninţări la adresa poliţiştilor, adresându-le şi cuvinte şi expresii jignitoare.

După efectuarea somaţiilor legale, un agent de poliţie a executat în plan vertical 4 focuri de avertisment, după care alte două asupra lui B. Ioan, pe care l-a lovit în piciorul drept", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Vezi video cu desfăşurarea acţiunii:

Cu sprijinul altor poliţişti sosiţi la faţa locului, agresorii au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Poliţiei municipiului Roman, în timp ce B. Ioan a fost transportat la Spitalul Municipal Roman, cu fractură deschisă la gamba dreaptă.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi portul de obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

Cei cinci riscă să stea în detenţie întrucât sunt acuzaţi şi de împiedicarea oamenilor legii de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite