Neamţ: Urmă de om veche de o sută de milioane de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Talpa“ descoperită pe muntele Ceahlău datează din era dinozaurilor şi, teoretic, n-ar trebui să existe. Unii cercetători sunt însă de părere că urma demonstrează existenţa unei civilizaţii avansate cu mult înaintea istoriei cunoscute.

Autorul descoperirii este geologul Constantin Andraş, şeful Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău. „Am văzut această formă întâmplător. Mă sunase cineva la telefonul mobil, am răspuns şi, vorbind, am ridicat privirea, care mi-a căzut pe această urmă deosebită“, a spus Constantin Andraş. Geologul afirmă că forma datează din perioada naşterii a muntelui. „Urma are vârsta întregului masiv, adică peste 100 de milioane de ani“, spune el.

Talpa“ are o lungime de 28,5 centimetri, este diferită ca şi culoare de roca în care a fost impregnată şi are toate caracteristicile unei urme de picior încălţat. Geologul spune că, în ciuda acestor asemănări, urma este rodul unui fenomen natural.

Practic, este o rocă mai fină, încastrată într-un bloc de gresie, care s-a desprins la un moment dat, lăsând în urma sa acea adâncitură curioasă. Alţi cercetători care au studiat urma sunt convinşi că doar un om încălţat ar fi putut lăsa o astfel de amprentă.

Florin Gheorghiţă, fizician născut la Târgu Neamţ şi stabilit la Iaşi, se recomandă drept un „cercetător al enigmelor omenirii, al omenirii şi al galaxiei, bazat pe o informare scientizată“. Acesta spune că astfel de cazuri nu sunt singulare, făcând comparaţie cu urme celebre de om descoperite alături de urme de dinozaur.

S-au găsit „tălpi“ asemănătoare în America

„Am comparat imaginea urmei din Ceahlău cu urmele din Texas prezentate de profesorul universitar Wilder-Smith în cartea «Originea omului. Destinul omului». Am ajuns la concluzia că este, într-adevăr, urma tălpii unui om, dar se pare că omul a avut încălţăminte. În cazurile din America apar şi urme de degete, pe când aici nu apar“, a spus cercetătorul Florin Gheorghiţă.

Surprinzător, este vorba de aceleaşi dimensiuni. „Şi urmele de pe malul râului Paluxy sunt tot de dimensiunea aceasta, 28,5 centimetri, specifice tălpii de tip uman“, a mai precizat Florin Gheorghiţă.

Deocamdată, administratorul parcului păstrează secretă locaţia urmei, de teamă să nu fie vandalizată. „Am luat legătura cu nişte constructori, să vedem cum putem monta un geam securizat care să protejeze această formă“, a adăugat Andraş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite