Neamţ: Un singur loc de parcare cu chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Parking a cerut modificarea Hotărârii de Consiliu Local (HCL) privind închirierea locurilor de parcare de reşedinţă.

Pietrenii care deţin un autoturism de serviciu pentru care este încheiat deja un contract de închiriere a unui loc de reşedinţă din partea firmei nu pot solicita un alt loc de parcare şi în faţa blocului pentru aceeaşi maşină.

Conducerea societăţii Parking care administrează cele peste 15.000 de locuri de parcare de reşedinţă din oraş, a cerut modificarea regulamentului privind locurile de parcare. „Au fost pietreni care deţin autoturism de serviciu şi care au dorit să închirieze un loc de parcare de reşedinţă pe adresa de domiciliu, deşi firma avea deja contract încheiat pentru aceeaşi maşină la o altă adresă. Acest lucru nu este posibil“, a explicat Laurenţiu Dulamă, directorul societăţii Parking.

Au nevoie de mai multe acte
În vechiul regulament, era menţionat că „persoanele fizice care deţin în folosinţă autovehicule de serviciu vor putea închiria un loc din parcarea de reşedinţă dacă vor face dovada domiciliului în imobilele arondate acestor parcări, precum şi a dreptului de folosinţă a autovehiculului“. Acum li se cere să facă dovada posesiei unui autovehicul pe al cărui număr de înmatriculare să nu mai existe un contract de închiriere la altă adresă. „Nu mi s-ar părea corect ca un vecin să ocupe două locuri de parcare, unul pentru maşina de serviciu şi altul pentru cea personală, iar eu să nu am loc deloc“, crede inginerul Vasile Ciubotaru.

Dacă în cartierul Precista şi în zona centrală locurile de parcare au fost deja delimitate, conducerea Parking îşi îndreaptă acum atenţia asupra cartierelor Dărmăneşti şi Mărăţei. „În primul semestru din acest an am reuşit să mai amenajăm alte 100 de locuri de parcare de reşedinţă şi sperăm ca, până la finalul anului, să reuşim să creăm încă 800“, a adăugat Laurenţiu Dulamă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite