Neamţ: Un copil riscă să rămână paralizat după ce a fost accidentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce l-a accidentat pe copil, şoferul a fugit de la locul faptei
După ce l-a accidentat pe copil, şoferul a fugit de la locul faptei

Şoferul a fugit de la locul faptei, dar a fost prins la o oră după accident cu o alcoolemie de 0,78 miligrame/litru alcool pur

Accidentul s-a petrecut în comuna Hangu, ieri după amiază, când un şofer din  Mureş, aflat sub influenţa alcoolului, a intrat cu maşina într-un grup de copii care se întorceau de la şcoală. Micuţii mergeau pe partea dreaptă a drumului, când maşina l-a lovit pe unul dintre ei şi l-a proiectat pe şosea.  

Şoferul şi-a văzut de drum, deşi în maşină era şi fiul său în vârstă de 15 ani, care a simţit impactul şi chiar şi-a întrebat tatăl ce s-a întâmplat. Urmare a apelului primit de la martorii accidentului, poliţiştii au format filtre pe direcţia de deplasare a autoturismului. După aproape o oră de la accident şi 30 de kilometri parcurşi de la locul faptei, conducătorul auto a fost identificat de poliţişti pe raza comunei Pângăraţi, în timp ce se apropia de Piatra Neamţ.

„În urma testării cu etilotestul a rezultat o alcoolemie în aerul expirat o concentraţie peste limita legală, de  0,78 miligrame/litru alcool pur. S-a făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului acidentului şi conducere sub influenţa alcoolului", a precizat Neculai Catană, şeful Poliţiei Rutiere.

Victima, în vârstă de 12 ani, a suferit fracturi la umăr şi la picior. După ce primit îngrijiri la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean, băiatul a fost transportat la Spitalul „Sfânta Maria" din Iaşi întrucât i-a fost afectat nervul mâinii drepte şi riscă să rămână paralizat.

Şoferul este cercetat acum pentru vătămare corporală gravă din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului faptei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite