Neamţ: Udrea a semnat contractele de finanţare pentru modernizarea centrului civic din Roman (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea revine la Roman (foto: Arhiva «Adevărul»)
Elena Udrea revine la Roman (foto: Arhiva «Adevărul»)

Proiectul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat prin POR 2007-2013 valorează 6,2 milioane de euro.

UPDATE ora 14.25 Sistem de supraveghere cu 18 camere video în centrul Romanului

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului a semnat cele două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al oraşului Roman.

Reabilitarea infrastructurii publice urbane a municipiului Roman în zonele scuar Hotel, pietonal Ştefan cel Mare, centru istoric urban Ştefan cel Mare, cartierele Favorit şi Cuza Vodă urmăreşte modernizarea infrastructurii publice urbane din zona Centru - Favorit, în vederea fluidizării traficului pietonal şi rutier.

"De asemenea, prin proiectul «Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Roman», se va instala un sistem de supraveghere compus din 18 camere video color mobile, un centru de comandă, un monitor, un videorecorder, un dispozitiv de prelucrare a imaginii şi un calculator. Se vor crea 8 noi locuri de muncă şi se vor achiziţiona 22 de echipamente. Valoarea totală a proiectului este de 385.282,68 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 304.576,63 lei", se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Valoarea totală a proiectului este de 27.731.901,96 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 21.442.818,46 lei.

Obiectivul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană depus de municipiul Roman în cadrul Axei Prioritare 1 - Sub-domeniul major de intervenţie "Centre Urbane" îl constituie dezvoltarea economică şi socială durabilă a municipiului Roman, printr-o abordare integrată a problemelor.

-------------------

Precedenta vizită la Roman a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a avut loc în vară, atunci când oraşul era ameninţat de viitura Siretului.

Astăzi, la ora 12.00, Elena Udrea va semna la primărie două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al oraşului Roman.

Proiectul se referă la reabilitarea infrastructurii publice urbane din centrul municipiului, în zonele Scuar Hotel Roman, Pietonal Ştefan cel Mare, Centrul Istoric Urban Ştefan cel Mare, cartier Favorit şi strada Cuza Vodă.

De asemenea, proiectul prevede creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite