Neamţ: Ucigaş în libertate, la trei ani după accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Dumitraşcu nu se consideră vinovat pentru moartea lui Ion Aanei pe care l-a accidentat
Constantin Dumitraşcu nu se consideră vinovat pentru moartea lui Ion Aanei pe care l-a accidentat

Autorul accidentului nu regretă decât că a fugit de la locul faptei, pentru că are şanse mai mici să scape cu o condamnare cu suspendare.

Gheorghe Aanei (69 de ani), din satul Buhalniţa, comuna Hangu, se plânge că justiţia întârzie să se pronunţe în cazul morţii fiului său. „Am împrumutat bani pentru înmormântarea lui şi trebuie să-i dau înapoi, însă judecata, începută după doi ani de la accident, va mai dura foarte mult“, spune Gheorghe Aanei. Ion Aanei (37 de ani) era paznic de noapte la o firmă din comuna Tarcău. În noaptea de 25 spre 26 octombrie 2008 a fost lovit de o Dacie condusă de localnicul Constantin Dumitraşcu.

A fugit de la locul faptei
Şoferul a coborât, a văzut paznicul plin de sânge, dar l-a târât  într-un şanţ, unde l-a abandonat. Tot el a sunat la 112, însă poliţiştii au găsit cu greu rănitul. „Cei de la 112 au sunat la şeful de post din comună, care, la rândul lui, m-a sunat pe mine. M-am deplasat cu maşina în zonă, dar nu am văzut victima decât când m-am întors, pentru că locul nu era indicat foarte precis“, a declarat Gheorghe Râştei, poliţist comunitar la vremea respectivă. Ion Aanei mai trăia, avea coste rupte şi lovituri la cap. A murit însă la spital la Iaşi. A doua zi, autorul accidentului şi-a recunoscut fapta. A dat vina pe întuneric şi pe condiţiile meteorologice şi a spus că poliţiştii şi medicii trebuiau să-l salveze.

Nu vrea să plătească
„Numai eu ştiu de ce nu am rămas la faţa locului, că aş fi scăpat cu o condamnare cu suspendare. Nu mă consider vinovat şi nu o să-i dau niciun leu din cei 6.000 pe care îi cere tatăl victimei. Să-i dea asigurările, pentru că aveam Casco“, a afirmat Constantin Dumitraşcu. Procurorii l-au trimis în judecată abia în decembrie 2010. La termenul de pe 1 iunie, instanţa a cerut informaţii suplimentare. „Eu am solicitat o contraexpertiză. Până vin rezultatele, mai trec vreo şase luni, mi s-a spus. Nu sunt mulţumit că durează aşa de mult, pentru că, până după executarea pedepsei, voi avea carnetul de conducere suspendat“, a mai spus Dumitraşcu.

Sătenii afirmă însă că el conduce în continuare şi că a lucrat la construirea pensiunilor pe care le au doi poliţişti în comună, şi de aceea cercetările au fost tergiversate. Dumitraşcu susţine că doar tatăl său a lucrat la pensiunea unui poliţist de la judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite