Trei moldoveni din Chişinău au zburat cu ATV-ul într-o prăpastie din Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii au scăpat doar cu câteva răni şi fracturi, cea mai afectată fiind o fetiţă de 11 ani.

Accidentul a avut loc joi după amiază, şi a fost anunţat de Constantin Andrieş, directorul Parcului Naţional Ceahlău. Acesta a sesizat echipajele Salvamont că în zona Martin-Scaune sunt doi accidentaţi.

„Echipa deplasată la faţa locului a acordat prim ajutor unui copil de 11 ani cu traumatism facial şi şoc post-traumatic şi unei femei cu traumatism de membru inferior drept. A treia persoana avea doar escoriaţii şi trumatisme minore. Toţi trei se răsturnasera cu un ATV închiriat din Durău într-o prăpastie adâncă de zeci de metri şi numai un noroc imens a făcut ca urmările să nu fie foarte grave", a spus Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Pacienţii au fost preluaţi de la sediul Salvamont de către echipajul Serviciului de Ambulanţă. În jurul orei 18.00 în zonă s-a deplasat şi un echipaj de la Poliţia Neamţ care a constatat că utilajul (ATV) nu mai putea fi utilizat fiind avariat complet.

Accidentaţii au avut noroc că au fost găsiţi imediat după ce s-au răsturnat în prăpastie pentru că în zonă nu era semnal GSM. Şeful Parcului se deplasase special înspre locul accidentului deoarece a fost anunţat de prezenţa turiştilor care se deplasau cu două atv-uri.

„Inginerul cinegetic Sergiu Vasilică i-a văzut şi i-a avertizat pe turişti că nu au voie să intre în zona de Parc şi că este periculos să mearga trei pe un ATV", a mai precizat Papalicef.

Salvamontiştii atrat atenţia că turiştii care folosesc trasee din interiorul Parcului Naţional Ceahlău pentru plimbări cu ATV-ul încalcă legea ariilor protejate, dar se expun şi accidentelor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite