Neamţ: Trei hoţi de cablu i-au lăsat pe sătenii din Cârligi fără ton la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ziua păcălelilor, sătenii din Cârligi au rămas fără ton la telefon
De ziua păcălelilor, sătenii din Cârligi au rămas fără ton la telefon

Tinerii acuzaţi că au tăiat 75 de metri din cablul de pe stâlpi sunt cercetaţi în stare de libertate

Furtul de cablu le-a fost semnalat poliţiştilor din comuna Ştefan cel Mare de către reprezentanţii unei societăţi comerciale din localitate. Miercuri seară, la ora 21.00, aceştia au sunat la 112 şi au reclamat că pe raza satului Cârligi a fost tăiat de pe stâlpii de suţinere aproximativ 70 de metri de cablu telefonic.

În mobilizarea pentru prinderea făptaşilor au fost antrenaţi atât poliţiştii din Ştefan cel Mare, cât şi colegii lor de la posturile de poliţie apropiate.  Aceştia au găsit la faţa locului o autoutilitară în care se aflau M. Ciprian George de 34 ani, M. Florin Mădălin de 23 ani şi B. Constantin Cătălin de 23 ani, toţi din comuna Dumbrava Roşie.

La controlul autovehiculului au fost găsite mai multe scule, printre care un ferăstrău şi un cleşte. În urma cercetărilor s-au identificat lângă stâlpii de susţinere, amplasaţi pe un teren agricol, 5 bucăţi de cablu secţionat, de aproximativ 15 m fiecare", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Împotriva celor trei tineri a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă de reţinere. Joi, 1 aprilie, Judecătoria Piatra Neamţ a dispus cercetarea acestora în stare de libertate, aplicând însă măsura interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 29 zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite