Neamţ: Traseele de transport în comun, la mâna călătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care circulă cu autobuzele pot spune ce trasee preferă
Cei care circulă cu autobuzele pot spune ce trasee preferă

Oamenii trebuie să răspundă la patru întrebări legate de traseele şi mijloacele folosite pentru traversarea oraşului.

Nemulţumirile călătorilor, dar şi ale operatorilor de transport, care susţin că nu scot profit de pe urma microbuzelor, i-au determinat pe cei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans să facă un sondaj de opinie cu privire la serviciile de transport.

Răspunzând la cele patru întrebări, pietrenii vor decide dacă este mai bine să circule cu microbuzul sau cu troleul, dar şi dacă anumite trasee îşi au rostul ori trebuie înfiinţate altele noi. „Vrem să avem un transport de calitate, iar ideea sondajului a apărut ca urmare a nemulţumirilor existente acum. Vrem să aflăm ce trasee şi ce mijloace de transport sunt utile pentru cetăţeni şi să vedem cum putem organzia totul pentru o mai mare eficienţă, dar cu respectarea legii“, a explicat Ioan Cucoreanu, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans.

Soluţiile, postate pe site-ul Primăriei
Oamenii sunt mai mult decât încântaţi de ideea unui sondaj prin care să-şi poată spune şi ei oful şi speră ca şi părerile să le fie luate în calcul în momentul în care se va decide reorganizarea transportului public. „S-au tot schimbat traseele şi mai sunt şi şoferi care nu-şi respectă ruta, aşa că noi avem de tras. Mi se pare un lucru normal să fim întrebaţi când se face un traseu şi să putem alege cu ce vrem să călătorim pentru că fiecare dintre noi ştie ce condiţii vrea şi cât de mult se grăbeşte“, consideră Ruxandra Marcu.

Directorul asociaţiei care gestionează programul de transport din Piatra Neamţ le garantează călătorilor că răspunsurile lor sunt necesare pentru rezolvarea problemelor legate de transportul urban.
„Sondajul se va încheia la finele lunii ianuarie, iar răspunsurile vor fi centralizate şi făcute publice prin intermediul site-ului Primăriei Piatra Neamţ. Deja am primit email-uri cu părerile oamenilor şi, în funcţie de rezultatele finale, vom vedea ce măsuri trebuie luate“, a adăugat Ioan Cucoreanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite